DOLAR 36,5141 0.2%
EURO 39,7270 0.59%
ALTIN 3.411,540,21
BIST 10.507,110,46%
BITCOIN 3156251-1,79%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

128 okunma

Yöresel markaya destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen ve Trakya Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde yürütülen SOGEP programı kapsamında başarılı olan İpsala Kaymakamlığı’nın “Sınırdan Sınırsız Lezzet İpsala Çikolataları”, Meriç Alibeyköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “Anadoludakiler - Lezzeti Kabuğuna Sığmayan Fıstık” ve Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Birlikte Üretelim Birlikte Tüketelim” isimli 3 proje için Edirne Valiliği’nde imza töreni gerçekleştirildi…

ABONE OL
6 Mart 2025 16:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen ve Trakya Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde yürütülen SOGEP programı kapsamında başarılı olan 3 proje için Edirne Valiliği’nde imza töreni gerçekleştirildi.

Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında yapılan imza törenine İpsala Kaymakamı Ömer Sevimli, Meriç Kaymakamı Adnan Ayte, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt katıldı.

İmza törenine İpsala Kaymakamlığı’nın başvuru sahibi olduğu “Sınırdan Sınırsız Lezzet İpsala Çikolataları” projesinin imzalanması ile başlandı. Proje ile Edirne Yöresel markası altında 5 milyon 241 bin TL proje bedeli ile İpsala Çikolataları Üretim Tesisi hayata geçirilecek. Hali hazırda 14 kişinin istihdam edildiği projede yeni kurulacak tesis ile ilçedeki kadın istihdamı da artacak.

İkinci imza töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’nın himayelerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen Anadoludakiler projesi kapsamında, S.S. Meriç Alibeyköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başvuru sahibi olduğu “Anadoludakiler – Lezzeti Kabuğuna Sığmayan Fıstık” projesi için düzenlendi. Proje ile Ata tohumu Meriç fıstığının alternatif ürün olarak Edirne ve Trakya’da yaygınlaştırılması ve Türkiye’nin markası olması amacıyla profesyonel bir işleyişle ayıklama ve paketleme işlemleri el değmeden yapılabilecek. 9 milyon 343 bin TL proje bedeliyle kurulacak yeni tesisle, ürünler hasat edildikten sonra tüketime hazır hale gelene kadar tüm işlemler kooperatif bünyesinde yapılabilecek.

Günün son imzaları Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Birlikte Üretelim Birlikte Tüketelim” isimli projesi için atıldı. 8 milyon 846 bin TL proje bedeliyle Edirne’nin sebze üretiminde önceki yıllarda olduğu gibi yeniden kendi kendine yetecek duruma gelmesini amaçlayarak daha önce kurulan 90 adet seraya ek olarak 20 adet sera daha hayata geçirilerek ilde mevcut sera alanları genişletilecek.

Edirne Valiliği’nce sosyal medya hesabından gerçekleştirilen paylaşımda da şunlara yer verildi:

“Edirne Yöresel markamız adı altında 5 milyon 241 bin lira proje bedeli ile İpsala Çikolataları Üretim Tesisini hayata geçiriyoruz. 14 kişinin çalıştığı projemizde yeni kurulacak tesis ile ilçemizdeki kadın istihdamına da katkı sağlayacağız.

Önceki dönemlerde olduğu gibi yeniden Edirne’nin sebze üretiminde kendi kendine yeterli hale gelmesini amaçladığımız ve 90 adet kurduğumuz seralarımızı yeni yılda da devam ettirerek Bakanlığımızın destekleriyle 8 milyon 846 bin lira proje bedeli ile 20 adet serayı daha hayata geçirerek sera alanlarımızı artırıyoruz.

Ata tohumu Meriç fıstığının alternatif ürün olarak Edirne’mizde yaygınlaştırılması ve Türkiye’nin markası olması için profesyonel anlamda el değmeden ayıklama ve paketlemeyi başlatıyoruz. 9 milyon 343 bin lira proje bedeliyle kurulacak tesis ile üretimden tüketime her aşama kendi tesisimizde gerçekleşecek.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ