
Olgay GÜLER
Edirneli 34 yaşındaki Bahar Aksu’yu İstanbul Şişli’de önce kaçırmaya çalışan, direnince de vahşice katleden Rüstem Elibol ve yanındakiler kaçarken yakalandı. Tüm ülkenin gündemine oturan vahşi cinayete kurban giden Bahar Aksu bugün Edirne’de toprağa verilecek. Genç kadının cenazesi öğle namazının ardından Eski Camide kılınacak cenaze namazı sonrası Yeni Şehir Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.
İstanbul’un Şişli ilçesinde üç yıl önce boşandığı Rüstem Elibol tarafından sürekli olarak izlenen genç kadın önceki sabah erken saatlerde işe gitmek üzere evden çıkınca boşandığı şahıs tarafından sürüklenerek araca bindirilmek istendi. Direnen ve ‘Beni kaçırıyorlar’ diyerek çığlık atan genç kadın zorbadan kurtulmak üzereyken arkasından başına açılan ateş sonucu kaldırıma devrildi.
Yerde yatan kadına karşı vahşete devam eden şahıs tabancasının tutukluk yapmasına rağmen genç kadına beş-altı kez daha ateş etti. Yoldan geçen yayaların ve araçların sadece izlemekle yetindiği, korkudan kimsenin yardımına koşmadığı Bahar Aksu olay yerinde yaşamını yitirirken, vahşi cinayetin faili ve yanındakiler kırmızı renkli bir otomobille kaçtı.

KADINLARDAN PROTESTO EYLEMİ
Tüm yurtta büyük bir infial uyandıran olayın ardından kadın kuruluşları ve dernek üyesi kadınlar ve çok sayıda katılımcı büyük bir protesto yürüyüşü yaptı.
Genç kadının cenazesi dün otopsi işlemlerinin ardından cenazeyi teslim alan aile yakınları tarafından Edirne’ye getirildi.
Bugün öğle namazından önce Eski Cami’ye getirilecek olan merhum Bahar Aksu’nun cenaze namazına ve Yeni Şehir Mezarlığında toprağa verilmesine kadınların katılımının yüksek olması bekleniyor.