DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

511 okunma

Yağış ve fırtına komşuyu vurdu!

Komşu ülke Bulgaristan'da etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli fırtına iki can alırken, çok sayıda belediyede afet durumu ilan edildi…

ABONE OL
5 Kasım 2023 17:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Komşu ülke Bulgaristan’da etkili olan sağanak yağış ve fırtına iki can alırken, çok sayıda belediyede afet durumu ilan edildi.
BNR, durumun Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda en ağır biçimde hissedildiğine dikkat çekerken, tabloyu şöyle paylaştı:.
“Razvigorovo köyünde düşen duvarın enkazları altında kalan 51 yaşında bir erkek hayatını yitirdi.
Veliki Preslav’ta 67 yaşında bir çoban, düşen elektrik iletim hattına basarak öldü.
Provadya’da çatı sacının düşmesi sonucu bir kişi yaralandı. Çatı sacının iki sokak ötesine uçtuğu ve elektrik tellerine hasar verdiği bildirildi. Yaralı, hastaneye kaldırıldı.
Şiddetli rüzgar ve yoğun yağışlar, Smolyan, Tırgovişte, Razgrad ve Silistra illeri topraklarında en büyük hasara yol açtı.
Saat 17 itibari ile 280 itfaiye ve kurtarma görevlisi, 97 birim teknikle düşen çatı, direk ve ağaçların kaldırılmasına katılıyor.
Silistra İli Dulovo Belediyesi’nde bulunan Dolets, Prohlada, Taslakovo ve Kolobır köylerinde kısmi afet durumu ilan edildi.
Hasar, Dulovo’nun Dolets köyünde en büyük. Köy üzerinden geçen hortum, ağaç ve elektrik direkleri devirdi. Evlerin yarısından fazlasının camları kırıldı, çatıları uçtu.
Dulovo Belediye Başkanı görevini yürüten Yüksel İsmail, Dolets’te yer yer elektrik verilmesinin artık sağlandığını, fakat hasar gören 15’ten çok direğin yenilenmesinin en az bir hafta alacağını belirtti.
Varna İli Devnya Belediyesi’nde de kısmi afet durumu ilan edildi.
İtfaiye ve Nüfusun Korunması Dobriç İl Müdürlüğüne verilen 60 hasar ihbarı üzerine çalışmalar yürütülüyor. Çoğu yerde ağaçların yola düşmesi söz konusu olurken bazı köylerde evlerin çatıları hasar aldı, Lovçantsi köyünde okulun çatısı tamamen düştü.
Şumen şehir bahçesinde ağacın düşmesi sonucu yaralanan bir kadın hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre yaralı kadında kırıklar var.
Razgrad İli İsperih Belediyesi topraklarında elektrik verilemeyen yerleşim birimleri var. Lıvino ve Todorovo köylerinde çatılar hasar gördü, devrilen direk ve ağaçlar var.
İsperih’inLıvino köyünde çıkan şiddetli fırtına 100 kadar evin çatısı uçtu. İlk belirlemelere göre köyde yaralanan olmadı. Belediyenin Afet ve Kazalardan Koruma Kurulu toplandı.
Sofya’da “Kaza Yardım ve Önleme” Müdürlüğü ekipleri sabahtan bu yana “Krasna Polyana”, “Vitoşa” ve “Kremikovtsi” semtlerinde su birikmesi ile ilgili alınan 5 ihbar üzerine harekete geçti.
Smolyan’da bugün çıkan fırtına üzerine elektrik verilmesinin yeniden sağlanması için çalışmalar yürütülüyor.
Banite Belediyesi topraklarında da kopan elektrik iletim hatları ve hasar gören çatılar var. Nöbetçi ekipler kazaların giderilmesi için çalışıyorlar.
Plovdiv’de 5 ağaç düşmesi ihbarı alındı. Ağaçlar Beguntsi, Nareçenski bani köylerinde ve Karlovo’ya yakın yol şeritleri üzerine düştü.
Stara Zagora ilinde etkili olan şiddetli rüzgarla düşen ağaçlar ve ağaç dalları trafiği zorlaştırdı.
Veliko Tırnovo’da il hastanesi civarındaki döner kavşaklar su altında kaldı.
Tunca Belediyesinde sağanak yağış ve şiddetli rüzgar 10 köye elektrik verilmesinde kesintiye yol açtı.
Yambol’da düşen ağaç ve ağaç dalları ile ilgili onlarca ihbar alındı.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ