DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

255 okunma

Vatandaş ciğere değil, denize hücum etti!

Edirne, 9 günlük kurban bayramı tatili nedeniyle sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar deniz kenarına akın edince en sakin günlerini yaşadı... Kentin en ünlü gastronomik değerlerinden Edirne Tava Ciğeri sunan işletmelerinde, Ramazan Bayramı'na oranla müşteri yoğunluğu gözle görülür ölçüde düştü...

ABONE OL
21 Haziran 2024 12:39
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Olgay GÜLER
Edirne, 9 günlük kurban bayramı tatili nedeniyle sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar deniz kenarına akın edince en sakin günlerini yaşadı. Ülke genelinde devam eden bayram tatiliyle birlikte okullarda da eğitim-öğretim sona erince vatandaşlar kendilerini deniz kıyısına attı. Özellikle hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Edirne'de, bayram boyunca kente adeta sessizliğe büründü. Kentin en önemli gastronomik değerlerinden tava ciğer işletmeleri de bu sakinlikten nasibini aldı. Kentte turist akınının yaşandığı Ramazan Bayramı'na oranla, kentteki ciğercilerde müşteri yoğunluğunun önemli ölçüde düştüğü görüldü. 

‘SAKİN BİR BAYRAM GEÇİRİYORUZ’
Tava Ciğer işletmesi sahibi Uğurcan İmrak, uzun bayram tatillerinin sıcak havalara denk gelmesinin kendilerine pek yaramadığını belirtip, “Uzun bayramlarda havaların çok sıcak olması insanların genelde tatil beldelerine gitmesini vesile oluyor. O yüzden de biz ciğerciler biraz daha sakin bir bayram geçiriyoruz Kurban Bayramlarında. Bu bayramda yanılmadık, yine aynı şekilde oldu. Çok şükür işlerimiz hani kötü değildi, iyi, güzel bir bayram yaptık ama geçtiğimiz Ramazan Bayramı gibi böyle aşırı bir yoğunluk, kalabalık durum söz konusu olmadı” dedi.


‘YAKLAŞIK 500 KİLO CİĞER TÜKETİLDİ’
Bugüne kadar bayram boyunca işletmesinde yaklaşık 500 kiloya yakın ciğer tüketimi olduğunu anlatan İmrak, “Tahminen söylemek gerekirse yaklaşık herhalde 400-500 kilo civarlarında bir ciğer tüketimi yaptık biz kendi işletmemiz adına. Biz tam gün çıktık çünkü, bayramın birinci gününden itibaren açıktık ve aynı şekilde devam ediyoruz. Biz yıllardan beri çünkü bayramların birinci günlerinde de kapanmayız. Çünkü şehir dışından gelen insanlar özellikle bayramı bekliyorlar. Bayramda gelip ciğer yemek için bekliyorlar. Gelenlere yok dememek turizm açısından çok uygun olmazdı” diye konuştu.
Sıcak havanın, ciğer yemek için bir engel oluşturmadığını da belirten İmrak, “Mekanınızın serinliği önemli, içerideki tertibat çok önemli. Bunları hazırladıktan sonra ciğer yememenin bir durumu yani yemek nasıl olur yememek nasıl olur diye tartışmaya gerek yok. Ciğer her zaman yenir, sıcakta da soğukta da yenir. Sadece insanın kendisini biliyor olması lazım. Yani ciğer sonuçta bir sakatat ürün ve yağda kızartma yapılıyor. Bunun sıcakta insana dokunması tabii ki de daha fazla olabilir. Herkes kendi bünyesini biliyor. Ben yiyorum mesela bende bir problem yok” şeklinde konuştu.
‘BAYRAM DİNAR’SIZ BURUK GEÇTİ’
İşletmesinin eski ortaklarından, Edirne’nin fahri turizm elçisi, Nisan ayında hayatını kaybeden Bahri Dinar’sız ilk bayramın, kendileri için hüzünlü geçtiğini de söyleyen İmrak, “Yani emin olun bayramın ikinci günü dükkan yoğun olmasaydı bırakıp gidecektim, o dereceye geldik. Çok zor bir bayram. Bizim için buruk bir bayram. Belki o yüzden de böyle oldu, bilmiyorum. Söylenecek çok şey var, söylenmeyecek bir o kadar çok şey var. Bahri abi bizim derneğimizin kurucu başkanından ziyade ortaklığımızdan ziyade, böyle bir abilik, bir babalık, baba oğul ilişkisi, abi kardeş ilişkisi, artık hani kim neye göre değerlendirir bilmiyorum ama bence hepsi. Hem baba-oğul hem de abi-kardeş gibiydik. Gerçekten ortaklıktan çok öte bir ilişkimiz vardı bizim. Bu bayram çok sıkıntılı geçti bizim için, çok duygusal bir bayramdı. Gelen gidenler, bayram için telefonumdan arayanlar soranlar, yeni öğrenenler oldu. Buruk bir bayram geçirdik o yüzden” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ