DOLAR 44,0064 0.08%
EURO 51,3895 0.26%
ALTIN 7.324,580,93
BIST 12.943,190,08%
BITCOIN 32090567,32%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

114 okunma

Vatan sevgisi engel tanımadı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na Uzunköprü ve Havsa ilçelerinden 1 günlük temsili askerlik görevini yapmak için müracaatta bulunan özel vatandaşlar, İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevlerini 1 günlüğüne jandarma eri olarak ifa etti.

ABONE OL
19 Mayıs 2025 07:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na Uzunköprü ve Havsa ilçelerinden 1 günlük temsili askerlik görevini yapmak için müracaatta bulunan özel vatandaşlar, İl Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevlerini 1 günlüğüne jandarma eri olarak ifa etti.
Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşları, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmesi ve kısa sürelerle de olsa kışla ortamı yaşayarak bu güzel duyguyu tatmasına imkan sağlamak maksadıyla, her yıl Jandarma Genel Komutanlığı’nca temsili askerlik uygulamaları icra ediliyor.


Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na Uzunköprü ve Havsa ilçelerinden 1 günlük temsili askerlik görevini yapmak için müracaatta bulunan özel vatandaşlar, İl Jandarma Komutanlığı’nda askerlik görevini 1 günlüğüne Jandarma eri olarak ifa etti. Askerlik yemini eden özel vatandaşlar gün boyunca askerlerle eğitim faaliyetlerine katılım sağlayarak, temsili nöbetini tutup, gün sonunda İl Jandarma Komutanı J.Albay M.Kasım Ermiş tarafından takdim edilen terhis ve takdir belgelerini aldı.
Özel vatandaşların ve kıymetli ailelerinin kısa sürelerle de olsa kışla ortamını yaşama ve bu duyguyu tatmalarına imkan sağlayan ‘Temsili Askerlik Uygulaması’na Jandarma Genel Komutanlığı emri ile müteakip yıllarda da devam edileceği bildirildi.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya