DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

965 okunma

Üniversitelinin ‘ulaşım’ isyanı!

Edirne'de üniversite öğrencileri düzenledikleri eylemle, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nde (ETUS) uygulanan öğrenci ücret tarifelerini protesto etti… Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Trakya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2.Sınıf Öğrencisi Elif Negiş, Edirne'nin en pahalı ulaşıma sahip il olduğunu belirtip, "Neredeyse en pahalı ulaşıma sahip şehir Edirne'de bu duruma acil şekilde çözüm bulunmasını, kooperatifin ve belediyenin inisiyatifine bırakılmak istemiyor, hakkımız olan indirimi talep ediyoruz. Biz müşteri değil, öğrenciyiz" dedi…

ABONE OL
16 Kasım 2023 18:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Olgay GÜLER
Edirne’de üniversite öğrencileri düzenledikleri eylemle, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nde (ETUS) uygulanan öğrenci ücret tarifelerini protesto etti.


Edirne’de üniversite öğrencileri, şehir içi toplu ulaşımda kendileri için uygulanan 11.90 TL’lik ücret tarifesini protesto etti. Kentteki bir alışveriş merkezinin önünde toplanan öğrenciler, ‘Müşteri Değil Öğrenciyiz’, ‘Ayrıcalık Değil Hakkımızı İstiyoruz’ şeklinde pankartlar açtı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi 2.Sınıf Öğrencisi Elif Negiş, Edirne’nin en pahalı ulaşıma sahip il olduğunu söyledi.
‘İNDİRİM TALEP EDİYORUZ’
Edirne’nin sözde öğrenci şehri olmasına rağmen, ulaşımda uygulanan öğrenci tarifesinin yüksekliğine dikkat çeken Negiş, “Edirne şehrinde 43.196 öğrenci bulunmakta. Baktığımızda sözde öğrenci dostu olan şehirde ETUS öğrenci kartına şu an da 11.90 TL vermekteyiz. Bu ücreti öğrenciler olarak kabul etmiyor, en kısa sürede indirim yapılmasını talep ediyoruz. Buradan Edirne Belediyesi’ne ve ETUS yetkililerine sesleniyoruz; neredeyse en pahalı ulaşıma sahip şehir Edirne’de bu duruma acil şekilde çözüm bulunmasını, kooperatifin ve belediyenin inisiyatifine bırakılmak istemiyor, hakkımız olan indirimi talep ediyoruz” dedi.


‘AYRICALIK DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ’
Şoförlerin de kaba davranışları olduğunu anlatan Negiş, “Mağduriyetimizin daha fazla devam etmemesini, şoförlerin kaba davranışlarına maruz kalmamayı istiyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyor mağduriyetimizin giderilmesi için haykırıyoruz. Ayrıcalık değil, hakkımızı İstiyoruz. Biz müşteri değil, öğrenciyiz” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ