DOLAR 32,6645 0.32%
EURO 35,5639 0.42%
ALTIN 2.509,161,72
BIST 10.851,78-0,19%
BITCOIN 18403352,00%
Edirne
28°

AÇIK

13:14

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

84 okunma

TÜ’den Kosova’ya yeni köprü

Trakya Üniversitesi ve Prizren Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışmaları ve öğrenci / akademisyen değişimini temel alan ikili iş birliği anlaşması imzalandı…

ABONE OL
24 Mayıs 2024 17:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Prizren Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prizren Üniver-sitesinden Prof. Dr. Avni Robaj ve Doç. Dr. Rifat Morina ile Kırcaali eski Belediye Başkanı Hasan Azis de yer aldı.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prizren Üniversitesi heyetini Trakya Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne ve Trakya Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Tabakoğlu, iki üniversite arasındaki güçlü iş birliklerine vurgu yaparak “İki ülkeyi ve kurumları birbirine daha da yakınlaştıracak adımlar atma konusunda kararlıyız. Prizren Üniversitesi ile ikili iş birlikleri yapmak ve bunları geliştirmek bizler için çok kıymetli. Eğitim ve bilimsel alanlarda yapılan iş birliklerinin yanı sıra sağlık ve kültürel alanlarda da ilişkilerimizi ileriye taşımak istiyoruz. Trakya Üniversitesi olarak eğitim-öğretim, insan kaynağı ve teknolojik altyapı başta olmak üzere birçok alanda Prizren Üniversitesi ile iş birlikleri yapmaya hazırız.” dedi.


Prizren Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani, İki kurum arasındaki ortak çalışmaların gelişmesi ve derinleşmesini önemsediklerini ifade ederek “Trakya Üniversitesinin Balkanlar’a çok değerli katkılar sunuyor. Bu nedenle Trakya Üniversitesi ile ortak faaliyet alanlarımızda çalışmalar yapmak ve iş birliğini geliştirmekten büyük heyecan ve mutluluk duyacağımızı ifade etmek isterim. Ayrıca Trakya Üniversitesi’nin deneyim ve imkânlarından yararlanmanın, hem kurumumuzun hem de ülkemizin gelişimi adına önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi ve misafirperverliğinden dolayı Rektör Tabakoğlu’na teşekküre etti.
Rektörlükteki görüşmelerin ardından Rektör Tabakoğlu eşliğinde Prizren Üniversitesi heyeti Vali Yunus Sezer’i makamında ziyaret etti. Edirne Valisi Yunus Sezer, Prizren Üniversitesi heyetini Edirne’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılacak iş birliklerine destek olacaklarını ifade etti.
Prizren heyeti daha sonra Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi ve İmaret Müzesi, Karaağaç Yerleşkesindeki Balkan Üniversiteler Birliği Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi, İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Milli Mücadele ve Lozan Müzesi ile Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması’nı ziyaret etti.


İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI
T Trakya Üniversitesi ve Prizren Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışmaları ve öğrenci / akademisyen değişimini temel alan ikili iş birliği anlaşması imzalandı.. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prizren Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prizren Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdan Kervan, Prof. Dr. Avni Robaj ve Doç. Dr. Rifat Morina ile Kırcaali eski Belediye Başkanı Hasan Azis katıldı.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Prizren Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani tarafından imzalanan protokol, eğitim, araştırma ve diğer akademik faaliyetlerin yanı sıra kültürel iş birliğini de içermekte olup, öğrenci ve akademisyen değişim programlarını, staj imkânlarını ve akademik, sanatsal ve kültürel etkinlikleri kapsamaktadır.
İmza töreninde konuşan Doç. Dr. Mentor Alishani, Trakya Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Trakya Üniversitesi ile ikili iş birliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İki kurumun güçlerini birleştirerek önemli projelere imza atacağını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de bu iş birliğimizin artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi.
Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “İki kurum arasındaki köklü ilişkilere katkı sağlayan bir anlaşmaya daha imza attık. Bu protokol iki kurumdaki öğrenci, akademisyen ve araştırmacılara da önemli avantajlar sağlayacaktır. Bu anlamda değerli Rektörüme iş birliklerinden ve nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ