DOLAR 32,6798 -0.23%
EURO 35,1981 0.28%
ALTIN 2.445,51-0,18
BIST 10.395,76-2,37%
BITCOIN 20490101,91%
Edirne
33°

AÇIK

17:13

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

80 okunma

TÜ’den 110 yeni eczacı

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı…

ABONE OL
28 Haziran 2024 17:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı.


Saygı duruşu, İstiklâl Marşı’nın okunması ve müzik dinletisinin ardından törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Eczacılık Fakültesi birincisi İsamettin Güldür, “Eczacılık eğitim sürecimiz sadece teorik bilgilerin öğrenildiği bir yolculuk değil aynı zamanda fedakârlık ve azmin önemini belirten bir deneyimdir.” diyerek 4 yıl boyunca sadece mesleki bilgi kazanmadıklarını yaşam boyunca kullanacakları dersler edindiklerini belirterek bu başarının elde edilmesinde katkıları bulunan hocalarına teşekkür etti.
Törende konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, 110 mezunu eczacılık camiasına uğurladıklarını belirterek başladığı konuşmasında öğrencilerin lisans eğitimi boyunca hiçbir aksama olmadığını mesleki bilgi ve yeterlilikle tam donanımla mezun olduklarını belirtti. Akreditasyon süreci ile ilgili bilgi veren Şeren, “Fakültemizde eğitim programımızın kalite güvencesinin sağlanması, sürekli iyileştirilmesi ve uluslararası standartları karşılaması amacıyla başlatılan süreç Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından Ocak 2023 tarihinde fakültemizin akredite edilmesiyle sonuçlandırılmıştır.” dedi.
Öğrencileri verdikleri emeklerden dolayı tebrik eden Şeren, “Bu önemli günde sizleri yeni hayatına uğurlamaktan mutluluk duyuyoruz. Fakültemizde aldığınız bilimsel, sosyal, davranışsal eğitimleri yaşamınız boyunca uygulamanızı, kendinizi hep geliştirmenizi diliyoruz. Hayatınızın bundan sonraki dönemlerinde Trakya Üniversitesinin misyon ve vizyonuyla donanmış bireyler olarak bizleri mükemmel bir şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz.” dedi.


Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer konuşmasında mezun öğrencilerin elde ettikleri başarıların ve topluma olan katkılarının öğrencilerin aileleri kadar Trakya Üniversitesini de yücelteceğini ve onurlandıracağını söyledi. Öğrencilerin ailelerini tebrik eden Zafer, ailelerin törendeki yerinin en az öğrenciler kadar önemli olduğunu vurgulayarak, verdikleri maddi ve manevi emekten dolayı teşekkür etti.
Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise öğrencilerin Trakya Üniversitesinden donanımlı bireyler olarak mezun olduklarını vurgulayarak, birer kıvılcım olarak hayata uğurladıkları gençlerin, alevler olarak geri dönmelerini ve ilimleri ile gittikleri her yere ışık saçmalarını diledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, her türlü fedakârlığı yaparak evlatlarını yetiştiren aileleri ve kendi bilgi birikimini öğrencilerden esirgemeyen akademisyenleri de tebrik etti.
Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek andının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ