DOLAR 34,0652 -0.08%
EURO 37,9785 0.05%
ALTIN 2.801,45-0,51
BIST 9.774,490,17%
BITCOIN 20502490,07%
Edirne
23°

AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

76 okunma

TÜ’de ders maratonu başlıyor

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, bugün başlayacak yeni ders yılı öncesi üniversitelerine kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik mesajında, “Trakya Üniversitesi çatısı altında, her birinizin kendi hikâyesini yazacağına ve geleceği şekillendireceğine olan inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi…

ABONE OL
15 Eylül 2024 17:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi’nde 20024-2025 Öğretim Yılı bugün başlıyor. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, yeni ders yılı öncesi bu yıl üniversitelerine başlayacak yeni öğrencilere yönelik mesajında, “Trakya Üniversitesi çatısı altında, her birinizin kendi hikâyesini yazacağına ve geleceği şekillendireceğine olan inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.
Toplam 40 bin 735 öğrencisi bulunan Trakya Üniversitesi’nde bu yıl 2024 YKS ile ön lisans programlarına 3 bin 923, lisans programlarına 3 bin 526 olmak üzere toplam 7 bin 449 öğrenci kayıt yaptırdı. Yurt Dışından Öğrenci Kabulü kapsamında ise ön lisans programlarına 30, lisans programlarına 217 olmak üzere toplam 247 uluslararası öğrenci Trakya Üniversitesi öğrencisi oldu.
BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin geleneksel Beyaz Önlük Töreni 16 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 13.30’da Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


REKTÖR PROF. DR. HATİPLER’DEN ‘HOŞ GELDİNİZ’
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, yeni ders yılı öncesi yayımladığı mesajda şunlara yer verdi:
“Bu yıl üniversitemize başlayacak sevgili öğrencilerimize;
Tarih ve kültür şehri Edirne’de, Trakya Üniversitesi ailesine katıldığınız için mutluyuz, gururluyuz…
Hayatınızın bu çok özel anında sizleri yürekten selamlıyorum.
Her birinizin kalbindeki heyecanı ve gözlerinizdeki parıltıyı görüyor, bu yolculukta sizlere eşlik edecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz, sizlere sadece bilgi ve diploma değil, aynı zamanda hayatınıza yön verecek değerler ve unutulmaz tecrübeler kazandırmayı hedeflemektedir.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında, bilim ve teknolojideki yenilikleri takip eden, kültür ve sanata önem veren, eleştirel düşünebilen ve topluma faydalı bireyler olmanız için gereken her türlü imkânı sunma kararlılığı içindeyiz. Akademik kadromuz, araştırma olanaklarımız ve öğrenci topluluklarımızla, sizlere dolu dolu bir üniversite hayatı yaşatmaya hazırız.
Bu yeni başlangıçta, sizlerin azmi ve tutkusu ile bilim, sanat ve kültürün aydınlığında birlikte yürüyecek olmanın heyecanı içindeyiz. Trakya Üniversitesi çatısı altında, her birinizin kendi hikâyesini yazacağına ve geleceği şekillendireceğine olan inancımız tamdır.
Sizleri bu büyük ailenin bir parçası olarak görmekten gurur duyuyor, başarılarınızla adınızı duyuracağınız bir eğitim dönemi diliyorum.
Aramıza, bu güçlü kurumun çatısı altına hoş geldiniz!”
TÜ’YE BAĞLI FAKÜLTELER
Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi
KONSERVATUVAR
Devlet Konservatuvarı
TÜ’YE MESLEK YÜKSEKOKULLARI
Arda Meslek Yüksekokulu, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Havsa Meslek Yüksekokulu, İpsala Meslek Yüksekokulu, Keşan Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Tunca Meslek Yüksekokulu, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ