DOLAR 44,3205 0.24%
EURO 51,0283 0.44%
ALTIN 6.562,95-4,17
BIST 13.047,72-0,51%
BITCOIN 3069212-2,97%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

270 okunma

TÜB 8. Lisansüstü Öğrenci Kongresi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 8. Lisansüstü Öğrenci Kongresi 'TUBLOK-2024' Birliğin dönem başkanı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

ABONE OL
8 Aralık 2024 17:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 8. Lisansüstü Öğrenci Kongresi ‘TUBLOK-2024’ Birliğin dönem başkanı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
5-6 Aralık 2024 tarihlerinde iki gün süren kongrenin ilk gününde açılış oturumu, yüz yüze sunumların yapıldığı oturumlar ve poster sunumları gerçekleşti. İlk gün öğleden önce gerçekleşen açılış oturumuna Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili ve Trakya Üniversiteler Birliği Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Trakya Üniversiteler Birliği 6. Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, Trakya Üniversiteler Birliği Kurucu Üniversitelerden Kırklareli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. H. Hale KARAYER, Trakya Üniversitesi’nden Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Filiz UMAROĞLULARI, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Melis ULU DOĞRU, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen açılış oturumu Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversiteler Birliği Tanıtım Filmlerinin gösterimi ile başladı. Ardından Kongre Yürütme ve Düzenleme Kurulu adına kongre açılış konuşması Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahar Uymaz tarafından yapıldı.


Trakya Üniversiteler Birliği Kurucu Üniversitelerinin Enstitü Müdürleri ise gerçekleştirdikleri konuşmalarında, 8. Lisansüstü Öğrenci Kongresi’nin öğrencilere farklı disiplinlerde çalışan akademisyenler ve diğer öğrencilerle etkileşim ve ilham alma fırsatı sunarak, onların mesleki gelişimlerine ve bilim dünyasına katkı sunduğunu vurguladılar. Enstitü Müdürlerimiz Üniversitelerindeki imkânlar ve Anabilim Dalları ile ilgili bilgilendirmeleriyle de akademik kariyerlerinde yol haritası çizmeleri noktasında öğrencilerimize destek oldular.


Açılış Oturumunda, Tekirdağ NKÜ Rektör Vekili ve Trakya Üniversiteler Birliği Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Murat Taşan da bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Murat Taşan konuşmasında “Faaliyetleri itibariyle ülkemizin en çalışkan Üniversite birliklerinden ‘Trakya Üniversiteler Birliği’nin düzenlemiş olduğu 8. Lisansüstü Öğrenci Kongresi’nin Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılmasından ve siz değerli konuşmacılar, değerli katılımcılar ve sevgili öğrencilerimiz ile birlikte olmaktan, bilimin ve öğrenmenin ışığı altında bir araya gelmekten çok mutlu olduğumuzu, Üniversitemiz Rektörlüğü ile Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığı adına belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Murat Taşan konuşmasının devamında “Bugünkü Lisansüstü Öğrenci Kongresinin, Üniversitemizin Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığını teslim aldığı 8 Kasım 2022 tarihinden bu yana, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi Üniversitelerimiz ile birlikte iş birliği halinde gerçekleştirilen 90. etkinlik olduğunu da ifade etmek isterim. Üniversitemizin Dönem Başkanlığını Cumhuriyetimizin 101. Yılına ithafen 101 etkinlik ile tamamlamayı hedefliyoruz. Lisansüstü Kongremizin Bölgemize, Ülkemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Ardından kongrenin davetli konuşmacılarının sunumlarına geçildi. Bu bölümde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ATEŞ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Dekanı Doç. Dr. Sercan KARAV ve EBSCO Eğitim Uzmanı Uğur AKDEMİR dinleyicilere sunumda bulundu.
Sonrasında Kongre Yürütme ve Düzenleme Kurulu tarafından seçilen Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarından birer öğrencinin Kongre Bildiri Sunumu gerçekleşti. Ardından Kongre Davetli Konuşmacılarına ve Seçili Bildirileri Sunan Öğrencilere günün anısına teşekkür ve takdimde bulunuldu. Açılış oturumu Rektörlük Fuaye alanında sergilenen Poster Bildirilerin gezilmesi ile tamamlandı.
Öğleden sonra ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 12 salondaki 24 oturumda yüz yüze şekilde eş zamanlı sözlü sunumlar gerçekleşti. Kongrenin 2. gününde ise çevrim içi eş zamanlı olarak toplam 22 oturum düzenlendi.


TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ
2012 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi tarafından kurulan Trakya Üniversiteler Birliği’ne 2018 yılında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 2024 yılında ise Balıkesir Üniversitesi katılımcı üye olarak dâhil oldu. Birlik kapsamında bugüne kadar düzenlenen 7 Lisansüstü Öğrenci Kongresinden 2016 yılında Çanakkale’de gerçekleşen kongrede 67 sözlü bildiri ve 33 poster sunum, 2017 yılında Edirne’de gerçekleşen kongrede 102 sözlü bildiri ve 64 poster sunum, 2018’de yine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen kongrede 66 sözlü bildiri ve 21 poster sunum, 2019’da Kırklareli’de 65 sözlü bildiri ve 27 poster sunum, 2021’de Bandırma’da toplam 172 sözlü bildiri ve poster sunum, 2022’de Çanakkale’de 69 sözlü bildiri ve 15 Poster sunum, 2023’te Edirne’de ise 121 sözlü bildiri ve 18 poster sunum gerçekleşirken; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 8. Lisansüstü Öğrenci Kongresi’ne ise katılım talebi Birliğin bugüne kadarki öğrenci kongrelerine yapılan talebi aşarak 350’nin üzerinde bildiri sunumu gerçekleşti.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya