Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kalitenin tescili açısından önemli bir gün yaşandı. Tıp Fakültesi mezuniyet öncesi eğitim programı Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından değerlendirilerek 01 Ocak 2030 tarihine kadar geçerli olmak üzere yeniden akredite edildi.
Yükseköğretim Kalite Kurulu ve Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu tarafından tanınan bir kalite ajansı olan Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği TEPDAD” tarafından verilen Akreditasyon belgesi nedeniyle Tıp Fakültesi Ratip Kazancıgil Derslik Binasında bir tören düzenlendi.
Törene, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Muzaffer Demir ve Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, fakülteye hizmet etmiş olan geçmiş dönem dekanları, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alkin Çolak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin tarihi gelişiminden bahsederek, uzun süren emek yoğun çalışmalar sonucunda akreditasyon belgesi almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kuruluşundan bugüne dek emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Üstündağ, yapılan çalışmalar ve verilen eğitimle Tıp Fakültesi’nin uluslararası standartlara uygun bir eğitim programı sunduğunu ve bunun uluslararası ve bağımsız bir dernek tarafından tescil edilmiş olmasının sevindirici olduğunu belirtti.
Uzun ve ayrıntılı bir değerlendirme sonucu layık görülen akreditasyon belgesi, derneğin yönetim kurulu başkanı Prof.Dr. İskender Sayek tarafından Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Üstündağ’a takdim edildi.
Akreditasyon belgesi takdiminin ardından TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek “Tıp Eğitimi ve Sosyal Hesap Verebilirlik” konulu bir konferans verdi. Yükseköğretim kurumlarında akreditasyonun önemine değinen Prof. Dr. Sayek, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin böyle bir kalite belgesi almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında tıp eğitimine dair güncel yaklaşımlara dikkat çeken Sayek, 21. yüzyılda sağlık ve tıp eğitimi, tıp eğitiminde sosyal güvenlik kavramı, değerlendirme yöntemleri ve tıp eğitiminin akreditasyonla ilişkisi konularında da bilgiler verdi.
Büyük ilgiyle izlenen konferans teşekkür belgesi ve anı plaketi takdimi ile sona erdi.