DOLAR 34,1170 0.29%
EURO 38,1222 0.15%
ALTIN 2.860,731,12
BIST 9.956,42-0,19%
BITCOIN 21659102,31%
Edirne
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

123 okunma

TEMA’dan ‘TEMA’lı Olmak’ eğitimi

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği tarafından Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 'TEMA' lı Olmak' eğitimi düzenlendi…

ABONE OL
29 Mayıs 2024 16:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği tarafından Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda ‘TEMA’ lı Olmak’ eğitimi düzenlendi.
TEMA Vakfı’nın eğitim, savunuculuk, ağaçlandırma, kırsal kalkınma, örgütlenme ve gönüllülük adına yaptığı çalışma, etkinlik ve projelerinin tanıtıldığı eğitimde daha çok gönüllüye ulaşmak, ekibi büyütmek ve vakfın tanıtımı hedeflendi. Toplantıda konuşan TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal Dünya’da ve Türkiye’de öne çıkan çevre sorunları başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için faaliyetlerini sürdüren TEMA’nın tanıtımını yaptı.


‘YILDA 642 MİLYON TON TOPRAK EREZYONA UĞRUYOR’
Sunumda ilk konu başlığı olarak erezyona değinen Çoğal, “2019 yılı verilerine göre ülkemizde yılda 642 milyon ton toprak erozyona uğramaktadır. Erozyona uğrayan toprağın yaklaşık %92’si tarım ve mera alanlarında meydana gelmektedir. Ülke topraklarımızın yaklaşık 4’te 3’ü çölleşme açısından orta ve yüksek hassasiyet grubunda yer almaktadır. Bu oran tarım topraklarımızda %91, meralarımızda ise %87’dir. Küresel orman varlığı 1990 yılından 2020 yılına gelindiğinde 30 yılda yaklaşık 177 milyon hektar (Türkiye yüzölçümünün yaklaşık 2,3 katı kadar) azalarak 4,06 milyar hektara gerilemiştir. Bugün gelinen noktada iklim değişikliği, değişiklikte yaşanan hız ve bu değişikliğe karşı alınması gereken önlemlerin ivediliği sebebiyle iklim krizi olarak tanımlanıyor. İklim krizi konusunda uluslararası süreçleri yakından takip ediyor, bu süreçleri etkileme konusunda diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Gıda ve su yoksunluğu ile biyolojik çeşitliliğin tehlikesi üzerine istatistiksel verileri de paylaşan Çoğal; “TEMA Vakfı sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü ve uluslararası bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktır. Kurucularımız Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit’i saygıyla anıyor, il ekibimize,Genç TEMA öğrencilerimize ve tüm katılımcılara,teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eğitime katılan gönüllülere “Eğitim Katılım Belgelerinin” verilmesiyle toplantı sona erdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ