DOLAR 32,8644 -0.06%
EURO 35,1516 -0.4%
ALTIN 2.431,23-0,83
BIST 10.486,70-1,81%
BITCOIN 2006722-1,09%
Edirne
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

108 okunma

Tapu ve Kadastro’dan mevlit

Türkiye genelinde 177'nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün Edirne İl Müdürlüğü'nce, vefat eden kurum çalışanları için Eski Cami'de mevlit okutuldu.

ABONE OL
24 Mayıs 2024 17:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye genelinde 177’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün Edirne İl Müdürlüğü’nce, vefat eden kurum çalışanları için Eski Cami’de mevlit okutuldu.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kuruluşunun 177’nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, İl Müdürlüğü’nce Eski Cami’de, mevlit okutuldu. Öğle namazından önce okunan mevlitte, kurum çalışanları ve vatandaşlar hazır bulundu. Mevlide, Tapu ve Kadastro 14’üncü Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir katılarak, dua etti.


Mevlit sonrası konuşan İl Müdürü Akdemir, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, “Her kuruluş yıldönümümüzde köklü bir kuruluş olmanın getirdiği, bu kurumu bize emanet eden kurucularımızı unutmamak adına mevlit okutuyoruz. Unutmak tükenmek demektir. İnsan geçmişiyle, geleceğe ışık tutar. Dolayısıyla geçmişlerimizi manen burada yad etmek istedik. En başta bizim kurucu büyüklerimizden Server Baba’dır. Kendisi şu anda Sultan Ahmet Camisi’nin tam karşısında, bizim eski binamızın içerisinde türbesi olan gerçekten hikayesi insanların iliklerine kadar işleyen, bütün memurların evliyası olan bir büyüğümüz. Başta o olmak üzere, kadastroyu kuran Mahmut Esat Efendi ve Çanakkale’de, biz de ordaydık dediğimiz, orada şehit olan Kadastro Liselilerimiz var. Kadastro Lisesi Çanakkale’de bir sınıfı şehit vermiştir. Ben de bir Kadastro Liseliyim. Yine Suriye’de ateş açılması sonucu şehit olan 7 personelimiz başta olmak üzere teşkilatımızda bugüne kadar emek veren isimsiz kahramanlarımızı burada yad etmek istedik” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ