
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Edirne Temsilciliği, bu hafta da dopdolu bir etkinlik programıyla sanat ve düşünce meraklılarını buluşturuyor. Edirne’de gerçekleştirilecek etkinlikler, edebiyattan sinemaya, psikolojiden teknolojiye uzanan geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
TAKSAV’ın programı dün akşam saat 20.30’da yazar Mehmet Berk Yaltırık’ın katılımıyla başladı. “İsyan ve İtaat: Anadolu’da Eşkıya Motifinin Dönüşümü” başlıklı korku hikâyeleri söyleşisinde, Anadolu anlatı geleneğinin karanlık ve isyankâr figürleri ele alındı.
Bugün saat 20.00’de ise Edirne Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından “Victor Frankl Hayatı” başlıklı etkinlik düzenlenecek. Moderatörlüğünü Mesut Omca’nın üstleneceği programda, ünlü psikiyatrın yaşamı ve düşünce dünyası konuşulacak.
Hafta ortasında, 15 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de TAKSAV Edirne Sinema Kulübü’nün düzenlediği “İnteraktif Film Okumaları” etkinliğinde “İşe yarar Bir şey” filmi izleyiciyle birlikte analiz edilecek.
16 Nisan Perşembe akşamı saat 20.30’da Uzman Psikolog Nergis Özdinç, “Düşünce Kalıpları ve Bilişsel Çarpıtmalar” başlıklı söyleşisiyle katılımcılarla buluşacak. Etkinlikte, gündelik hayatta farkında olunmadan yapılan zihinsel hatalar ele alınacak.
Haftanın son etkinliği ise 17 Nisan Cuma günü saat 20.30’da gerçekleştirilecek. Dr. M. Baki Demirtaş, “Teknolojik Evrimin Bir Parçası Olarak Skeomorfizm” başlıklı sunumunda teknoloji ve tasarım ilişkisini değerlendirecek.
TAKSAV Edirne tarafından yapılan açıklamada, tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu belirtilerek, kentte kültür ve sanat faaliyetlerine ilgi duyan herkes davet edildi.