DOLAR 34,2497 0.3%
EURO 37,6068 -0.45%
ALTIN 2.917,980,08
BIST 9.065,151,88%
BITCOIN 20880521,08%
Edirne
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

42 okunma

Son Koreli’ye veda

Süloğlu ilçesine bağlı Keramettin Köyü’nün ‘Koreli Amcası’ 94 yaşındaki Mustafa Adıgüzel dün düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

ABONE OL
4 Ekim 2024 15:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nurşen GÜL ÖZ

Süloğlu ilçesine bağlı Keramettin Köyü’nün ‘Koreli Amcası’ Mustafa Adıgüzel dün düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Aslen Kırklareli İnece Beldesi nüfusuna kayıtlı olan ‘Son Kore Gazisi’  94 yaşındaki Mustafa Adıgüzel, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Hastalığı öncesinde Kırklareli Huzurevi ve 2018 ‘den sonra da Edirne Huzurevi’nde yaşayan Mustafa Adıgüzel, vasiyeti üzerine Keramettin Köyü Mezarlığı’nda yatan eşinin yanına defnedildi. Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Mustafa Adıgüzel’in Kırklareli ilinde kayıtlı son Kore gazisi olduğunu kaydetti.

Kore Gazisi Mustafa Adıgüzel’in cenaze törenine, bir hafta önce göreve başlayan Kırklareli’nin yeni Valisi Uğur Turan, Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Süloğlu Kaymakamı Tarık Emre Usen, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, gazi derneklerinin mensupları, asker ve sivil görevliler ile köy halkı katıldı. Cenaze töreni nedeniyle Keramettin’de duygusal anlar yaşandı ve köy halkı ‘Koreli Mustafa Amca’larına son görevlerini yerine getirdi..

Kırklareli’ne bağlı İnece beldesinde 1930 tarihinde doğan Mustafa Adıgüzel vasiyeti üzerine eşinin köyü olan ve ‘Koreli’ diye tanınıp sevildiği Keramettin’de eşinin yanında sonsuzluğa uğurlandı. Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, kayıtlara göre Mustafa Adıgüzel’in Kırklareli ili nüfusundaki son Kore gazisi olduğunu belirterek, tüm yakınlarına başsağlığı diledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ