DOLAR 32,6991 -0.17%
EURO 35,1541 0.18%
ALTIN 2.442,09-0,32
BIST 10.289,00-3,37%
BITCOIN 20536181,96%
Edirne
33°

AÇIK

20:47

AKŞAM'A KALAN SÜRE

130 okunma

Sınırda dostluk rüzgarı

Türkiye Voleybol Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Programı kapsamında yürütülen "Advan+AGE" Projesi'nin kapanış programı dolayısıyla Pazarkule Sınır Kapısı'nda Türk, Yunan ve Alman öğrencilerin katılımıyla voleybol dostluk maçı gerçekleştirildi…

ABONE OL
25 Haziran 2024 16:58
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Voleybol Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle, Pazarkule Sınır Kapısı’nda Türk, Yunan ve Alman öğrencilerin katılımıyla voleybol dostluk maçı gerçekleştirildi.
Bu anlamlı etkinlik, Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Programı kapsamında yürütülen ve 18 ay önce başlatılan “Advan+AGE” Projesi’nin kapanış programı olarak organize edildi. Türkiye Voleybol Federasyonu, Ankara Üniversitesi, İtalya Voleybol Federasyonu ile sivil toplum kuruluşları Alman SGRIM V ve Yunanistan Fix Art’ın ortaklığıyla gerçekleştirilen voleybol maçı, farklı kültürleri bir araya getirerek sınırda dostluk köprüleri kurmayı hedefledi.
Projede yer alan Türk, Yunan ve Alman öğrenciler, sınır kapısında oluşturulan sahada dostluk maçı gerçekleştirdi. Maç, sınırların ötesinde kurulan arkadaşlıkların ve sporun birleştirici gücünün güzel bir örneği oldu.


TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaşyaptığı açıklamada, proje kapsamında ekonomik ya da sosyal pozisyonları nedeniyle spora erişimi kısıtlı olan çocukların spora kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti. Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, “Çocuklarımıza çevre bilinci ve sosyal dayanışmayı geliştirici faaliyetlerde bulunduk. Bu tür projeler, gençlerimizin sosyal becerilerini artırmalarına ve farklı kültürlerden arkadaşlıklar kurmalarına vesile oluyor,” dedi.
Proje kapsamında 13-15 yaş arasındaki gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen kapsayıcı etkinlikler, gençlerin spora olan ilgilerini artırırken, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincini de pekiştirdi. Etkinlik, tüm katılımcılar için unutulmaz anılar ve yeni dostluklar kazandırarak sona erdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ