DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BIST 8.876,22-0,98%
BITCOIN 21681091,12%
Edirne
19°

AZ BULUTLU

05:41

İMSAK'A KALAN SÜRE

626 okunma

Seçek’te ilginç tartışma!

Batı Trakya'da 2024 Seyyid Ali Sultan Dergahı Seçek Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun katılımla geride kalırken, güreşlerin gerçekleştirildiği Demirören Köyü'ndeki alanla ilgili tartışmalar ise etkinliğe damgasını vurdu… Batı Trakya'da yayınlanan Birlik Gazetesi'ndeki “Neredeeeen Nereye! Tarihi Seçek Yaylasından Kilise Önüne!” başlıklı haber üzerine köyde hem Hristiyan yaşamadığı, hem de kilisenin olduğu yer ve avlusu gibi geniş ve düz başka bir alanın bulunmadığına dikkat çekildi….

ABONE OL
13 Ağustos 2024 18:04
5

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Trakya’da 2024 Seyyid Ali Sultan Dergahı Seçek Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun katılımla geride kalırken, güreşlerin gerçek-leştirildiği alanla ilgili tartışmalar ise etkinliğe damgasını vurdu.
2024 Seyyid Ali Sultan Dergahı Seçek Yağlı Pehlivan Güreşleri Se-çek Yaylası Demirören Köyü’nde gerçekleştirildi. Seyyid Ali Sultan Dergahı Başpostnişini Mehmet İsmailoğlu ve 2024 Seçek Yayla Ağası Kerem Abacı Ali tüm ko-nukları karşıladı. Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Xristodoulos Toptsidis, Evros Eyalet Başkan Yardımcısı Evangelos Poulilios, Makedonya Trakya Bakan Yardımcısı Konstantinos Gioulekas etkinlikleri birlikte izledi. Alevi Vakıfları Federasyon Başkanı Haydar Baki Doğan, Federasyon eski başkanı ve şimdiki ADO başkanı Doğan Bermek, Cem Vakfı’nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki davasına en büyük desteği veren avukatlardan Namık Sofuoğlu da şenliklerdeki yerini aldı.


2024 Seyyid Ali Sultan Dergahı Seçek Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ‘nin açılış konuşması Seyyid Ali Sultan Dergahı Koruma Heyeti ve Yunanistan Trakya Alevi-Bektaşi Cemaati Heyet Başkanı Ahmet Karahüseyin tarafından yapıldı.
Kıran kırana geçen güreşler sonucu Baş pehlivan Niyazi İbiş (Gümülcine) olurken, Cafer Hami Çarkıcı (Edirne) ikinci ve Aleksandros Laliotis (Seres) üçüncülük kürsüsünde yerlerini aldı.
Güreşlerin ardından Batı Trakya’da yayınlanan Birlik Gazetesi’ndeki “Neredeeeen Nereye! Tarihi Seçek Yaylasından Kilise Önüne!” başlıklı haber tartışmaları da beraberinde getirdi.


Gazetenin sahibi İlhan Tahsin’in sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği buna ilişkin paylaşımına yapılan yorumlarda Demirören Köyü’ndeki bütün düğünlerin, kınaların burada yapıldığı, Cuma namazının camide kılındığı, yemeklerin caminin okulun avlusunda pişirildiğine yer verildi.
Bir başka yorumda da Demirören Köyü’nde hem Hristiyan yaşamadığı, hem de kilisenin olduğu yer ve avlusu gibi geniş ve düz başka bir alanın da bulunmadığının altı çizildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ