DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

290 okunma

Sahiller boşaldı

Uzun Kurban Bayramı tatilininin sona ermesiyle işlerine, evlerine dönen tatilcilerden sonra Gülçavuş Sultaniçe sahilleri sessizliğe büründü.

ABONE OL
27 Haziran 2024 17:07
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Uzun Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle işlerine, evlerine dönen tatilcilerden sonra Gülçavuş Sultaniçe sahilleri sessizliğe büründü.
Kurban bayramı nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşayan, sahilde adeta oturacak, şemsiye açacak yer kalmayan Enez ilçesi Gülçavuş ve Sultaniçe sahilleri hafta içinin sakinliğini yaşıyor. Havaların sıcak gidiyor olmasına karşın sitelerde kalma oranının halen yüzde ellilerin altında olması böyle yaz dönemlerinde ilk defa yaşanıyor.
EKONOMİK NEDENLER
Sahilde sohbet ettiğimiz emekli yazlıkçı isminin yer almasını istemediğini belirtirken, şunları kaydetti:
“Bayramda büyük bir yoğunluk yaşandı sahilimizde. Çalışanlar, bayram ikramiyesini kapan emekliler sahilleri doldurdu. Bayramın bitmesiyle birlikte hepsi geri döndü ve sahiller yine biz emeklilere kaldı. Ama bu yılın sakinliği daha fazla. Bence bunun en büyük nedeni ekonomik gerekçeler. Sitelerde kalanların çoğunluğunu emekliler oluşturuyor. Buraya gelen kıpırdamıyor yerinden. Markete, sahile, yazlığımızın olduğu siteye. Çayımızı bile balkonumuzda, terasımızda içiyoruz, dışarıda çay 10 lira. Misafir gelme düşüncesi bile korkutuyor artık emekliyi. Bence bu yıl sahillerin bu sessizliğinin en büyük nedeni ekonomi, yazlığına gelemiyor insanlar.
ALT YAPI İÇİNDE PARA İSTENİYOR
Bir de alt yapı çıktı başımıza. 15’er bin liraları verdik, şimdi 5 bin lira da abone ücreti ve yıllık 3 bin lira atık su ücreti, ayrıca su saatlerini de bağlatma parası var. O da 3 bin lira gibi. Yani işimiz zor, devlet bile bizim emekli maaşımıza göz dikmiş durumda. Neymiş yazlığımız varmış. Böyle giderse önümüzdeki yıllarda biz de zor geliriz buralara artık. “

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ