DOLAR 34,2963 0.1%
EURO 36,9715 -0.09%
ALTIN 2.994,93-1,08
BIST 8.714,69-1,40%
BITCOIN 2252547-2,32%
Edirne
18°

AZ BULUTLU

05:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

155 okunma

PERKOTEK Plaka Tanıma Sistemi

Genel kapsamdaplaka tanıma sistemi, plakalardaki karakterleri okuyabilen ve kaydedebilen bir OCR (Optik Karakter Tanıma) teknolojisidir.

ABONE OL
19 Haziran 2024 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay zekayı kullanan birçok teknoloji hayatımızı kolaylaştırmak için günlük hayatımızda yer alır. Pek çok sektörde etkin bir şekilde uygulanan bir teknoloji olan plaka tanıma sisteminin durumu da budur.

Otoparklar veya süpermarketler gibi arabalarda erişim kontrolünden otomatik plaka okuma için mobil uygulamaların kullanımına kadar, ANPR teknolojisi birçok şirket için çok kullanışlı bir araç haline geldi.

Genel kapsamdaplaka tanıma sistemi, plakalardaki karakterleri okuyabilen ve kaydedebilen bir OCR (Optik Karakter Tanıma) teknolojisidir.

Bunu yapmak için, bir ANPR kamera kullanılarak belirli bir çözünürlükte plakanın dijital bir görüntüsü alınır.

Bu görüntü ANPR yazılımı tarafından işlenir, pikselleri metne dönüştürür ve sonucu daha sonra başvurmak üzere bir veri tabanında saklar.

Plaka tanıma ilk olarak 1976 yılında İngiliz polisi tarafından kullanılmış ve zamanla bilgisayarların ve kameraların geliştirilmesiyle 2005 yılında otomatik bir yazılım sistemi haline gelmiştir.

Günümüzde güvenlik gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılır.

Otomatik plaka tanıma kullanıldığı ana faaliyetler olan birçok kullanım ve uygulaması vardır.

Erişim Kontrolü ve Kapasite

Genel itibariylePlaka tanıma sistemi, bir yerin kapasitesini kontrol ederek erişim kontrolü sağlayan bir teknolojidir. Birçok süpermarketin ve işletmenin park yerlerine erişimi kontrol etmek için bunu kullanması yaygındır.

Endüstriyel alanlarda, plaka tanıma, trafik akışını kontrol etmek için bir güvenlik önlemi olarak da kullanılır, hatta araçların geçişinden önce ve sonra plakaların görüntülenmesini sağlayan bir kayıt sisteminin kullanılmasına izin verir.

Otomatik plaka tanımanın diğer bir yaygın kullanımı, geçiş ücreti kontrolüdür.

Park Kontrolü

Otopark yönetiminde, otomatik plaka tanıma tüm süreci otomatikleştirerek ödeme, araçların giriş ve çıkışını kolaylaştırır.

Plaka tanıma ile otopark girişinde araçlar kayıt altına alınır ve ödeme yapıldıktan sonra sistem aracın plakasını algılayarak ödemenin yapıldığını onaylar ve bariyer açıldığında araç otomatik olarak çıkış yapabilir.

Benzin İstasyonları

Servis istasyonları, bayi tarafından yönetilen bir video kaydedici (NVR) sistemi ve plaka okuyucu kullanır. Bu sistemle müşterileri belirleyebilir, onları elde tutmak için eylemler gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca, benzin istasyonunu yakıt ödemeden terk eden müşterilerin listelerini oluşturmak için de kullanılır.

Kişi Aramaları

Otomatik plaka tanıma teknolojisi, araçlarının tespiti yoluyla insanları aramanıza olanak tanır.

Plakaya bakarak belirli bir aracın yoldan mı yoksa bir otoparktan mı geçtiğini belirlemek, tarih ve saat gibi önemli bilgileri öğrenmek mümkündür. Bu kapsamda; plaka tanıma sistemi için perkotek firmamızdan hizmet alabilirsiniz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ