DOLAR 32,6186 0.17%
EURO 35,4382 0.31%
ALTIN 2.504,991,54
BIST 10.851,78-0,19%
BITCOIN 1840019-2,88%
Edirne
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

47 okunma

PERKOTEK Parmak İzli Kapı Kilidi

Parmak izli kapı kilidi bir enerji veya erişim kontrol sistemine bağlantı kurulabilecek ve zaman kontrolü ve kullanıcı yönetimine izin verecek şekilde tasarlanmıştır.

ABONE OL
3 Temmuz 2024 11:03
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir mülkü kilitlemenize veya (varsa) erişime izin vermenize izin veren parmak izli kapı kilidi, elektronik bir cihazdır. Yüksek güvenlik seviyeleri ve operasyonlarında kullandıkları ileri teknoloji ile tanınırlar.

Yüksek güvenlikleri, çalışmaları, sunumlarındaki zarafetleri ve yüksek dayanıklılıkları nedeniyle bu kilitler yakın zamana kadar sadece bilim kurgu filmlerinde ya da bazı çilingirler tarafından “geleceğin kilitleri” olarak görülüyordu, ancak bugün gerçekten vardır. Ve giderek daha fazla popülerlik kazanıyorlar.

Bu tip kilitler, ortaya çıktıklarından beri öncelikle ticari alanlarda kullanılmakla birlikte, son derece güvenli ve kolay kullanımları nedeniyle artık evlerde de kullanılır.

Parmak İzi Erişim Kilidi Nasıl Çalışır?

Genel kapsamda parmak izli kapı kilidi, elektroniği elektrik güç kaynaklarıyla birleştirir. Farklı şekillerde, ancak esas olarak PERKOTEK parmak izi ile etkinleştirilebilen çok küçük bir elektrik motoruyla çalışırlar.

Kilidi açmak için parmak izi taranır, çünkü bildiğiniz gibi parmak izi her kişiye özeldir.

Parmak izi almanın bilinen 3 yolu vardır: parmak izinin fotoğrafını çeken optik tarayıcılar, elektronik parmak izi deseni oluşturan yoğunlaştırıcı tarayıcılar ve son olarak normal tarayıcılar bulunur.

Bu kilit türü aynı zamanda “akıllı kilit” olarak da bilinir ve yetkili personelin erişmesi için önceden yapılandırılmış bir dijital ekrana sahiptir.

Bu şekilde, kilitlerle, yalnızca doğru koda sahip olanların, bu durumda yapılandırma sırasında saklanan parmak izine karşılık gelen parmak izinin kilidinin açılmasına izin verilir.

Başka bir deyişle, parmak izi bir anahtar görevi görecektir.

Bununla birlikte;parmak izli kapı kilidi bir enerji veya erişim kontrol sistemine bağlantı kurulabilecek ve zaman kontrolü ve kullanıcı yönetimine izin verecek şekilde tasarlanmıştır.

Yetkili kullanıcıların değiştirilmesi gerektiğinde, sistemi parmak izi veya şifre tanıma olmadan yenisiyle yeniden yapılandırmak kolaydır.

Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi kimin ne zaman ve ne sıklıkta giriş yapabileceğini de kontrol edebilirsiniz. Bu nedenle hastanelerin, bankaların veya ticari binaların kısıtlı erişim alanlarında yaygın olarak kullanılırlar.

Ne kadar çok parmak izi tanınırsa, kilidin o kadar pahalı olacağını bilmek önemlidir.

Bu nedenle kendinizi konuyu çok iyi bilen ve ihtiyacınıza göre en iyi kilidi öneren uzmanlara emanet etmeniz daha fazla harcama yapmamanız için önemlidir. Parmak izli kapı kilidi için perkotek firmamızdan hizmet alabilirsiniz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ