DOLAR 34,2364 0.05%
EURO 37,0778 0.13%
ALTIN 3.008,180,55
BIST 8.654,39-1,58%
BITCOIN 2311946-2,31%
Edirne
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

71 okunma

‘Ormanlar için el ele’

Gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "Ormanlar İçin El Ele" Etkinliği Edirne'de de dün Musabeyli Koruluğu'nda gerçekleştirildi….

ABONE OL
20 Ekim 2024 16:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “Ormanlar İçin El Ele” Etkinliği Edirne’de de dün Musabeyli Koruluğu’nda gerçekleştirildi.
Edirne’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Musabeyli Korusu Mesire Alanında gerçekleşen etkinliğe 350 genç gönüllü katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri ile Türk Kızılay, Yeşilay, Kadın ve Demokrasi Vakfı gibi kurumların yanı sıra Trakya Üniversitesi’nin öğrenci toplulukları da etkinlikte yer aldı.


“Geleceğimiz İçin Temiz Bir Çevre”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, etkinliğe katılan gençlerin çevre bilinci kazanmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ak, şunları söyledi:
“Ülkenin geleceği olan gençlerin küçük yaşlarda çevreyi koruma alışkanlığını edinmesi çok önemli. Onlar gelecekte kendi ailelerini kuracak ve çocuklarına örnek olacaklar. Geleceğimiz için doğayı temiz tutmalıyız.”


Yangın Riskine Karşı Eğitim
Edirne Orman İşletme Müdürü Murat Aksoy da etkinlikte hazır bulundu ve katılımcıları orman yangınlarına karşı bilinçlendirdi. Aksoy, yangınların önlenmesinde hem temizlik çalışmalarının hem de farkındalık yaratmanın kritik bir rol oynadığını belirtti.


Temizlik ve Sporla Dolu Bir Gün
Etkinlik boyunca gönüllüler, ormanlık alanlarda çöpleri toplayarak yeşil alanların temizlenmesine katkıda bulundu. Temizlik çalışmalarının ardından öğrencilere çeşitli ikramlar sunuldu. Etkinlik, spor aktiviteleriyle son bulurken, katılımcılar hem doğayı korumanın hem de birlikte olmanın keyfini yaşadı.
Türkiye genelinde 20 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen “Ormanlar İçin El Ele” etkinliği, çevreye duyarlılığı artırmayı ve yeşil alanları koruma bilincini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Edirne’den verilen bu güçlü mesaj, temiz ve sürdürülebilir bir geleceğe olan inancı pekiştiriyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ