DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

187 okunma

Orman yangınlarına dikkat!

Aşırı sıcaklar nedeniyle olası yangınlar konusunda komşu ülke Bulgaristan'da sınıra çok yakın iki il Haskovo ve Kırcaali için kırmızı kod uyarısında bulunulurken, Edirne'de de jandarma ekiplerince köylerde vatandaşlar orman yangınları konusunda sürekli uyarılıyor.

ABONE OL
9 Temmuz 2024 17:54
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Aşırı sıcaklar nedeniyle olası yangınlar konusunda komşu ülke Bulgaristan’da sınıra çok yakın iki il Haskovo ve Kırcaali için kırmızı kod uyarısında bulunulurken, Edirne’de de jandarma ekiplerince köylerde vatandaşlar orman yangınları konusunda sürekli uyarılıyor.
Bulgaristan’da BNR’nrin haberine göre, Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü, önümüzdeki günlerde olası yangınlar konusunda uyarıda bulundu.
Kırcaali ve Haskovo bölgeleri de dahil olmak üzere, ülkenin büyük bir bölümünde yangınlarla mücadeleye hazırlık için turuncu kod verilen uyarıda, “Kısmi veya tam olmak üzere, ormanlık bölgelerde yangınlar için geçerlidir. Yangının ön cephelerinin, ekipler tarafından kontrol altına alınması imkansız olurken havadan müdaha le gerekiyor” ifadeleri yer alıyor.
10 Temmuz’da, Kırcaali ve Haskovo bölgeleri için uyarı, turuncudan kırmızı koda yükseliyor.
ORMAN YANGINLARINA DİKKAT
Edirne’de de jandarma ekiplerince köylerde vatandaşlar orman yangını konusunda sürekli uyarılıyor.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarına aralıksız olarak devam edildiği belirtilerek şölle denildi:
“Bu kapsamda; Yaz aylarının gelmesi Orman yangınlarını önlemek ve en aza indirmek amacıyla Edirne ili Havsa ilçesi Köseömer köyünde orman alanlarında ve orman sınırlarına yakınalanlarda kesinlikle ateş ve mangal yakılmamalı, ormanlarda, izin verilen piknik alanları dışında piknik yapılmaması, ormana çöp, plastik, cam şişe ve cam parçaları atılmaması, ormanlık alanlarda sigara içilmemesi, tarladan ve bahçelerden çıkan otların yakılmaması konusunda vatandaşlarımıza bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.
Tüm yaşayan canlıların ortak kullanımına sunulan dünyamızda daha yaşanabilir bir ortam sağlamak amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerimize, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ