DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

162 okunma

Okuma yazmada ‘kep’ sevinci!

Türkiye genelinde 2018 yılında başlatılan 'Okuma Yazma Seferberliği' programı kapsamında Edirne'de Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursları başarıyla tamamlayan 7 kursiyer, mezuniyet belgelerini düzenledikleri 'Şiir Dinletisi' programıyla aldı…

ABONE OL
7 Haziran 2024 18:05
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye genelinde 2018 yılında başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ programı kapsamında Edirne’de Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kursları başarıyla tamamlayan 7 kursiyer, mezuniyet belgelerini düzenledikleri ‘Şiir Dinletisi’ programıyla aldı.


Ülke genelinde 5 Mayıs 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından ‘Okuma Yazma Seferberliği’ başlatıldı. Devam eden çalışma kapsamında kentte 2024 yılında açılan 45 okuma yazma kursunda 475 öğrenci eğitim aldı. Kursların açıldığı adreslerden Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan 7 kadın, ‘Kadınlardan Şiir Dinletisi’ adıyla kurs sonu gösterisi hazırladı. Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen dinletiyle mezuniyet belgelerini alan kadınlar ailelerinden ve katılanlardan büyük alkış topladı.


‘GELİN EL ELE VERELİM OKUMA YAZMAYI ÖĞRENELİM’
Törende konuşan Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahaddin Yayla, kadınların eğitiminin, toplumsal gelişim ve ilerlemenin temel taşlarından birisi olduğunu söyledi. Yayla, “Eğitilmiş kadınlar, ailelerine ve çevrelerine sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirme konusunda büyük katkılar sağlar. Eğitimli anneler, çocuk-larının eğitimine daha fazla önem verir ve onları topluma yararlı bireyler olarak yetiştirir. Aynı zamanda, kadınların iş gücüne ka-tılımı ekonomik büyümeyi des-tekler ve ailelerin gelir seviyesini yükseltir. Eğitimin kadınlar üze-rindeki pozitif etkileri, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında ve kadınların toplumsal hayata aktif katılımında kritik bir rol oynar. Bu nedenle, kadınların eğitimi, sadece bireysel bir hak değil, aynı zamanda daha adil, refah ve huzur dolu bir toplum inşa etmenin anahtarıdır. Halk Eğitim Merkezlerinin en temel vazifesi olan okuma yazma öğretimi faaliyetlerimizi hız kesmeden devam ettirme konusunda çalışmaya devam edeceğiz. Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum kadın erkek genç yaşlı sizler nerede isterseniz biz oradayız gelin el ele verelim okuma yazmayı öğrenelim. Okuma yazma bilmeyen kalmasın. Bu gün ise diğer kadınlarımıza da ilham olması açısından sembolik bir grupla sembolik bir gösteri gerçekleştireceğiz. Umuyorum ki bu küçük gösterimizin etkileri büyük olacaktır” dedi.


Yayla’nın ardından şiir dinletiyse süren program sonunda, kursu başarıyla tamamlayan 7 kişiye mezuniyet belgeleri CHP Edirne milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan ile kurum müdürleri tarafından verildi. Tören sonunda kadınlar sevinçlerini kep atarak yaşadı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ