DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

168 okunma

Öğrenciye Edirne’yi tanıtan gezi

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Edirne'de öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği Edirne'yi tanıma projesi başladı.

ABONE OL
22 Aralık 2023 18:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Edirne’de öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği Edirne’yi tanıma projesi başladı. Gülşeni Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler Edirne’nin tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.


Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlere yönelik projelerini sürdürüyor. Ülkenin farklı şehirlerinden üniversite eğitimi için gelen gençlere Edirne’yi tanıma fırsatı sunan ve Edirne’nin tarihi ve turistik alanlarının hedef alındığı gezide ülke ve Edirne ekonomisine katkı sağlayan Kapıkule sınır kapısı da ziyaret edildi.


İLK DURAK KAPIKULE
Turun ilk ayağı olan Kapıkule gezisi öğrencilerin heyecanlı ve meraklı soruları ile başladı. Birçoğunun ülkenin sıfır noktasına ilk kez bu kadar yakın olduğunu dile getirdiği gezide öğrenciler gümrük memurlarından arama-tarama, yerli ve milli ilk x-ray cihazımız MİLTAR, yeşil pasaport ve ülkeye giriş yapılabilecek elektronik cihazlar hakkında bilgiler aldı. Gençler ayrıca Kapıkule’de görev yapan personele “Burada sizler gibi nasıl biz de olabiliriz, bizde gümrük memuru olmak istiyoruz” soruları ve taleplerini yönelterek geleceklerini planlama konusunda fikirler edindi.


SAĞLIK MÜZESİ MEST ETTİ


Son yıllarda ülkemizin ve Edirne’nin en çok ilgi çeken müzelerinden biri durumuna gelen Sultan II. Beyazıd Külliyesi ve Sağlık Müzesi öğrencilerin de ilgi odağı oldu. Osmanlı Darüşşifasını günümüzde gerçek anlamda yaşatan tek müze konumunda bulunması özellikle tıp ve tarih okuyan öğrencileri mest etti.


LOZAN ANITI VE CAMİLER
Sağlık Müzesi sonrası Karaağaç semtine gelen öğrenciler burada Karaağaç’ın tekrar Türk topraklarına kazandırılmasını ve Lozan Anlaşması’nda kazanılan diplomatik zaferi temsil eden Lozan Anıtı ve müzesini gezdi. Buradan ayrılan öğrenciler sırasıyla Selimiye Camii, Eski Camii ve Üç Şerefeli Camilerini de ziyaret etti.


GENÇLER EDİRNE’Yİ TANIMAKTAN MEMNUN KALDI
Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün başlattığı gezi projesi gençleri memnun etti. Geziye katılan öğrencilerden Semih Yıldız, “Bu gibi gezi projeleri özellikle biz Edirne dışından gelenler için çok büyük bir avantaj. Edirne’yi tanıma ve anlama fırsatımız oldu. Bu ve buna benzer gezilere tekrar katılmayı arzu ediyorum” diye konuştu.
Öğrencilerden, Emre Önür ise, “Gezimiz çok verimli geçti. Kapıkule ve sağlık müzesinde öğrendiklerimiz bizleri çok mutlu etti” derken, Caner Kaçar da, “Eğitim gördüğümüz şehrin değerlerini gezmek görmek bizlere de artı değer kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ