DOLAR 34,2474 -0.1%
EURO 37,0913 0.27%
ALTIN 3.009,670,58
BIST 8.892,852,04%
BITCOIN 23098761,39%
Edirne
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

22 okunma

Öcalan’a davete büyük tepki!

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını lanetlerken, terörist başının Gazi Meclis'te konuşmaya davet edilmesinin şehit ailelerini, gazileri ve kamu vicdanını onarılmaz şekilde zedelediğini, söz konusu açıklamayı şiddetle kınadıklarını bildirdi…

ABONE OL
24 Ekim 2024 13:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını lanetlerken, terörist başının Gazi Meclis’te konuşmaya davet edilmesinin şehit ailelerini, gazileri ve kamu vicdanını onarılmaz şekilde zedelediğini, söz konusu açıklamayı şiddetle kınadıklarını bildirdi.
Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklama şöyle:
“Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ.’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehit ailelerinin acılarını en derinden hissediyoruz ve kendilerine sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Kahraman Güvenlik Güçlerimizin, bu alçak saldırıyı yapanları ve işbirlikçilerini en yakın zamanda adalet önüne çıkaracaklarına olan güvenimiz tamdır.
Diğer taraftan son günlerde, binlerce vatan evladının katili terörist başının, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden TBMM’de konuşmaya davet edilmesini, ‘umut hakkı’ adı altında, örtülü bir şekilde terörist başının tecridinin kaldırılma planlarının yapıldığını, derin bir üzüntü ve şaşkınlıkla takip ediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milli mücadeleyi yönetmiş Gazi Meclisimizin çatısı altında, terörist başının konuşmaya davet edilmesi, Şehit Ailelerini, Gazilerimizi ve kamu vicdanını onarılmaz şekilde zedelemiştir.Terörist başına yapılan çağrı, Şehit Ailelerimizin gönüllerinde, Gazilerimizin bedenlerinde açılan yaraları asıl şimdi kanatmıştır.
Bu çağrı, şehitlerimizin aziz hatıralarına yapılmış büyük bir saygısızlık, gözünün yaşı hiç dinmeyen Şehit Aileleri ‘ne yapılan büyük bir vefasızlıktır. Bunun teklif dahi edilmesi Vatan ve Bayrak uğruna en sevdiklerinin acısını bağrına gömmüş Şehit Aileleri tarafından kabul edilmez.
Devletin muhatabı terör örgütü olamaz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 40 yıldır verdiği mücadele, vatan ve bayrak uğruna verilen binlerce şehit yok sayılamaz. Bu tür anlamsız çağrılar, bitme noktasına gelmiş terör örgütünü tekrar palazlandırmak, dünyanın gözü önünde terör örgütüne meşruiyet kazandırmaktan öteye gitmeyecektir.
Umutlarımızı yıkanların ‘umut hakkı’ olamaz. Şehitlerimizin kanları, Gazilerimizin bedenleri üzerinden pazarlıklar yapılamaz, bizler adına vatan haini katillerin affedilmesine kararlar verilemez.
Edirne Şehit Aileleri ve terör gazileri olarak bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ