DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

135 okunma

‘Leylekler ölmesin!’

DOKU Derneği Başkanı, doğal yaşam savunucusu Göksal Çidem, memleketi Havsa ilçesinin Necatiye Köyü'nde elektrik akımından kaynaklanan leylek ölümlerinin önüne geçilmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi…

ABONE OL
24 Haziran 2024 17:36
1

BEĞENDİM

ABONE OL

DOKU Derneği Başkanı, doğal yaşam savunucusu Göksal Çidem, memleketi Havsa ilçesinin Necatiye Köyü’nde elektrik akımından kaynaklanan leylek ölümlerinin önüne geçilmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.
Çidem, TREDAŞ’a gönderdiği konuya ilişkin iletisinde Necatiye Köyü’nde geçen yıl tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler sonucunda yine aynı yuvada 22 Haziran 2024 tarihinde yine elektrik akımına kapılan bir leylek öldüğünü belirterek, “Yuvada ki yetişkin leylek yavruları ölen ebeveyn nedeniyle beslenme ve gelişme sorunu yaşayacak, göç yolunda büyük olasılıkla onlar da ölecek. Her ölümden sonra elektrikler kesiliyor. Bir an önce önlem alınması aciliyet ve önem arz etmektedir. Konuya hassasiyet gösterip bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını önemle arz ederim” ifadelerine yer verdi..
Göksal Çidem, 26 Eylül 2023 yılında leylek ölümü hakkında kuruma gönderdiği elektronik postada da şunları kaydetmişti:
“Edirne İli Havsa İlçesi Necatiye Köyünde köy içi iletim hatlarının ve direklerinin yenilenmesi sonucunda köye her yıl gelen leylekler direklere yuva yapmış, yapılan yuvalarında bir çok leylek elektrik akımına kapılarak ölmüştür. Leylek ölümleri yavru ve kuluçka döneminde olması yavrular içinde tehdit oluşturmuştur.”
TREDAŞ’ten kendisine verilen yanıtta da, “Bahse konu leylek yuva montaj çalışması için daha önce gerekli planlamalar yapılmıştır. Malzeme tedarik sürecinin tamamlanmasıyla birlikte montaj işlemlerine başlanacaktır” ifadelerine yer verilmişti. .

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ