DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18341070,44%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

304 okunma

Kuaförlerde ‘kapanma’ zorunluluğu başladı!

Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Temmuz itibariyle uygulamaya konulan, berber ve kuaförlerin haftanın 1 günü kapalı olması zorunluluğu, Edirne'de uygulanmaya başlandı… Edirne Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selçuk Gül, "Şu anda üyelerimiz yavaş yavaş uygulamaya geçtiler. Bütün üyelerimiz de buna duyarlı davranıyorlar. Uyulacağından hiçbir şüphemiz yok" dedi…

ABONE OL
9 Temmuz 2024 17:53
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Temmuz itibariyle uygulamaya konulan, berber ve kuaförlerin haftanın 1 günü kapalı olması zorunluluğu, Edirne’de uygulanmaya başlandı.
Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 itibariyle başladı. İşletmelerin bulunduğu illerde hangi günlerde kapalı olacağı ise valilik tarafından belirlenecek. Bu günlerde kapatmayan işletmelere ise Ticaret Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanacak. Edirne Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selçuk Gül, uygulamanın Edirne’de bu hafta itibariyle başladığını duyurdu. Uygulama kapsamında kentte berberler Pazar, kadın kuaförleri ise Salı günü kapalı olacak.


‘ÜYELERİMİZ DUYARLI DAVRANIYORLAR’
Oda Başkanı Gül, uygulamanın Edirne’de başladığını belirtip, “Şu anda üyelerimiz yavaş yavaş uygulamaya geçtiler. Bu arada Kırkpınar haftası olduğundan dolayı biraz müsamahalı davranıldı ama şimdiden sonrasında uygulamaya tam olarak geçileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bütün üyelerimiz de buna duyarlı davranıyorlar. Uyulacağından hiçbir şüphemiz yok. Herkes uygulamaya geçecek” diye konuştu.

EDIRNE’DE PAZAR GUNU KAPANMA KARARINA YUNAN VE BULGAR MUSTERISI OLAN BERBER, KUAFORLER TEPKILI.COK SAYIDA BULGAR VE YUNAN MUSTERISI OLAN BERBER GUNAY OZSAYGILI, (FOTODA) KARARIN KENDILERINI COK ETKILIYECEGINI SOYLEDI. (FOTO: ALI CAN ZERAY/DHAİEDIRNE)


‘VALİLİK MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEK’
Gül, özel günler için esnafa müsamaha gösterilmesi gerektiğini söyleyip; “Bu konuyu Vali Bey’e ilettim. Kendisi hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Tabii ki ilerleyen günlerde düğünlerden dolayı gelin başı, damat tıraşı gibi mecburi ihtiyaçlar olacak. Böyle günlerde zannediyorum ki valilikten alınacak özel izinlerle bildirirlerse, bir şekilde bununla alakalı bir çalışma olabilir. En azından sadece özel günlerde belli bir süre içerisinde esneklik gösterilir diye düşünüyorum” dedi.


‘HERKESİN İZİN YAPMAYA HAKKI VAR’
Edirneli Berber Oğuz Ayvaçiçeği, uygulamanın haksız rekabeti ortadan kaldıracağını dile getirdi. Ayvaçiçeği; “Sonuçta herkes insan, herkesin bir gün izin yapmaya hakkı var. Mesela ben izin yaparken, karşımdaki berber açarsa haksız rekabet oluşuyor. Bence herkesin aynı günde kapaması mantıklı. Pandemi döneminde de hafta sonları kapalıydık, ama herkes bir şekilde tıraşını oldu. Herkes Pazar günü veya Salı günü kapayınca bazı insanlar isyan ediyor. İnsan elbet tıraş için bir gün vakit ayırıyor kendine. Bence gayet yerinde bir karar olmuş. Bu uygulamaya çok rahat bir şekilde alışılır. Çünkü kimsenin de bir müşteri kaybı da olmayacak. İnsanların itiraz etmesine de gerek yok; sen de kapalısın, ben de kapalıyım, diğeri de kapalı. Kimsenin müşterisi kimseye kaçmayacak. Herkes kendine tıraş bir gün yaratabilir” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ