DOLAR 34,2786 0.08%
EURO 37,6125 -0.11%
ALTIN 2.883,45-0,11
BIST 9.044,890,15%
BITCOIN 2136445-0,37%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

12:57

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

7 okunma

Komşuda sınır ahvali!

Lübnan'dan göç dalgası sürerken, Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavchev, beraberinde İçişleri ve Savunma bakanları ile üst düzey sınır yetkilileri olduğu halde Türkiye sınırında havadan ve karadan denetimlerde bulundu… Helikopterle kilometrelerce uzunluktaki tel örgüleri gözlemleyen, ardından sınırı dolaşarak entegre video gözetim sistemini kontrol eden komşu ülkenin başbakanı, beklenen riskler göz önüne alındığında sınırlardaki ulusal güvenliğin güçlendirilmesi gerektiğinin açık olduğuna dikkat çekti…

ABONE OL
8 Ekim 2024 16:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavchev, beraberinde İçişleri ve Savunma bakanları ile üst düzey sınır yetkilileri olduğu halde Türkiye sınırında denetimlerde bulundu. Helikopterle sınır boyunca uzanan tel örgüleri gözlemleyen, ardından sınırı dolaşarak entegre video gözetim sistemini kontrol eden komşu ülkenin başbakanı, beklenen riskler göz önüne alındığında sınırlardaki ulusal güvenliğin güçlendirilmesi gerektiğinin açık olduğuna dikkat çekti. Onarım ekiplerinin her gün tel örgü boyunca denetim gerçekleştirdiği ve gerektiğinde, belirli bölümlerin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere derhal müdahalede bulunulduğu bildirildi.


Bulgaristan Bakanlar Kurulu’nun sosyal medya hesabından gerçekleştirilen paylaşımda, Geçici hükümette Başbakan Dimitır Glavçev’un beraberinde Savunma Bakanı Atanas Zapryanov, İçişleri Bakanı Atanas Ilkov, Savunma Şefi Amiral Emil Eftimov ve Sınır Polisi Müdürü Komiser Anton Zlatanov ile helikopterle Bulgaristan Türkiye sınırındaki tel örgüyü havadan incelediği, ardından Lesovo yakınlarındaki sınırı dolaşarak entegre video gözetim sisteminin çalışmasını kontrol ettiği belirtildi.
Başbakan Glavçev, beklenen riskler göz önüne alındığında sınırlardaki ulusal güvenliğin güçlendirilmesinin gerektiğinin açık olduğunu vurguladı. Dimitar Glavchev ayrıca gelecek yılın bütçe taslağının milletvekillerine sunulacağını ve sınır güvenliğiyle ilgili ek harcama ihtiyacına çekileceğini de belirtti.
Savunma Bakanı Zapryanov, ordunun gerekli olduğu sürece güvenliğe yardım etmeye devam edeceğine dair güvence verdi. Sınır Emniyeti Müdürü Başkomiser Anton Zlatanov da, sınırın henüz böyle bir sistemin bulunmadığı bölümleri için, bir firmayla 10 gün içinde sözleşme yapılmasının beklendiğini söyledi.
Onarım ekiplerinin her gün tel örgü boyunca denetim gerçekleştirdiği ve gerektiğinde, belirli bölümlerin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere derhal müdahalede bulunulduğu belirtilen paylaşımda şunlara yer verildi:


“Yıl başından bu yana, sınır polisleri 44 binden fazla göçmenin ülkeye yasadışı girişini engelledi. Bulgaristan-Türk sınırı, toplam göç baskısının yüzde 99’undan fazlasına sahip olan göçte en yüklü sınır olmaya devam ediyor. Aynı zamanda Sınır Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün aldığı tedbirler sayesinde göç baskısı 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 71 azaldı. Bulgaristan sınır yetkilileri tarafından Bulgaristan’a yasadışı giriş nedeniyle toplam 2062 kişi gözaltına alındı. Bunların çoğu Suriye, Afganistan ve Irak vatandaşı. 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde35 artışla ülkeden yasa dışı yollarla çıkma girişiminde 2.723 üçüncü parti vatandaş gözaltına alındı. Alınan tedbirler neticesinde iç kesimlerde yüzde 67 daha az göçmen gözaltına alındı.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ