DOLAR 34,2192 0.1%
EURO 37,9154 -0.5%
ALTIN 2.924,481,00
BIST 9.359,52-3,17%
BITCOIN 2118094-2,71%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

46 okunma

Kahveler CHP’den!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları tarafından, 1 Ekim Dünya Kahve Günü dolayısıyla, kentin kalabalık Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlara kahve dağıtıldı… Etkinlikte bir yandan kahveler yudumlanırken, çalan Roman havaları eşliğinde danslar edildi…

ABONE OL
1 Ekim 2024 15:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları tarafından, 1 Ekim Dünya Kahve Günü dolayısıyla, kentin kalabalık Saraçlar Caddesi’nde vatandaşlara kahve dağıtıldı.


İl Kadın Kolları tarafından Saraçlar Caddesi’nde ‘100 yıllık çınarla 40 yıllık hatırlara’ temasıyla düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, İl Genel Meclis Başkanı ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP İl Başkanı Harika Taybıllı, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, yılın ahileri Şükran Çetin ve Ali Bıyık, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte vatandaşlara, kadın kolları üyeleri tarafından pişirilen kahveler ikram edilirken, Roman havaları eşliğinde danslar edildi.


‘KAHVENİN KIRK YILLIK HATRI ANISINA BİRLİKTE OLALIM İSTEDİK’
Etkinlikle ilgili konuşan İl Genel Meclis ve Kadın Kolları Başkanı Gegeoğlu, Dünya Kahve Günü’nün yanı sıra Dünya Yaşlılar Günü’nün de kutlandığını hatırlatarak, “Kıymetli büyüklerimizi andığımız, onlarla birlikte olduğumuz bir gün. Ama diğer taraftan da Dünya Kahve Günü. Milletler örfleriyle adetleriyle ayakta dururlar. Onları atlamamak ve unutmamak lazım. Kahvede bizim kültürümüzün en kıymetlilerinden bir tanesi. Kız isterken bile kahve ikram edilir, bu kadar kıymetlidir ve o kahvenin kırk yıl hatırını çok önemli saymışızdır, kıymetli saymışızdır. Bugün de sloganımız da buydu; 100 yıllık çınarla 40 yıllık hatırlara diye. Cumhuriyet Halk Partisi de biliyorsunuz bu ülkenin kurucu değeri. O yüzden bugün tüm dostlarımızla birlikte kahvenin kırk yıllık hatırı anısına birlikte olalım istedik. Gelen, destek olan, emek harcayan tüm arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN KUTLAMA
Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, hem Yaşlılar Günü hem de Dünya Kahve Günü’nü kutladı.

Akın, “Özellikle partimizin kadın kollarına çok teşekkür ediyorum bu güzel etkinliği düzenledikleri için. Biz de onları yalnız bırakmadık. Aynı zamanda bugün Dünya Yaşlılar Günü. Gerçi ben yaşlı demekten hoşlanmıyorum. Böyle güzel yaş almış iki güzel insanla beraberiz. Beraber katıldık etkinliğe de. Burada hem tadım yapılacak hem de hemşerilerimize kahve dağıtımı yapılacak. Bu özel gün de kutlu olsun. Ne güzel bugün Saraçlar’da sizlerle beraber olmak hep beraber olmak” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ