DOLAR 43,9874 0.02%
EURO 51,3840 0.18%
ALTIN 7.267,320,14
BIST 12.943,190,08%
BITCOIN 31959426,47%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

163 okunma

Jandarma’dan göz dolduran kutlama!

Edirne'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 186'ncı yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen törenlerde, jandarma komandoların gösterileri göz doldurdu... Komandolar, silahlı gösteri sergileyip kule yaparak Türk bayrağı açtıkları törende, bir kez daha güven tazeledi...

ABONE OL
15 Haziran 2025 12:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne’de Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 186’ncı yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen törenlerde, jandarma komandoların gösterileri göz doldururken, bir kez daha güven tazeledi.

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumartesi günü Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş ile jandarma personeli katıldı. Albay Ermiş’in anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Anıttaki törenin ardından İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler asker araçlarla kent merkezinde kortej geçişi gerçekleştirildi.

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NDA TÖREN

Yıldönümü kutlamaları akşamüstü İl Jandarma Komutanlığı’nda devam etti. Jandarma’ya bağlı birliklerin gösterilerinin sergilendiği törene Edirne Valisi Yunus Sezer, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, teşkilatın 186’ncı yılını onur ve gururla kutladıklarını belirterek, “Başarılarla dolu 186 yıllık geçmişe sahip Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar milletimizin huzuru, güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması için büyük bir özveriyle görev yapmıştır. Halkımızın bizlere duyduğu güvenin bilinciyle, bu sevgi bağını daha da güçlendirme kararlılığındayız. Bu anlamlı günde, teşkilatımızın bugünlere gelmesinde emeği olan tüm komutanlarımıza ve mensuplarımıza minnettarız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

‘JANDARMA’MIZ MİLLETİMİZİN GURUR KAYNAĞIDIR’

Edirne Valisi Yunus Sezer de jandarma teşkilatının Türk milletinin köklü devlet geleneğinin önemli bir parçası olduğunu söyleyerek, “Büyük devletler, büyük ve köklü kurumlara ihtiyaç duyar. Biz de 3 bin yıllık devlet geleneğimizle, köklü bir askeri mirasa sahip milletiz. 186’ncı yaşını kutladığımız jandarmamız da bu büyük geleneğin bir parçasıdır. Gerek jandarmamız gerek ordumuz ve emniyet teşkilatımız milletimizin gurur kaynağıdır” diye konuştu.

KOMANDOLARIN GÖSTERİSİ İLGİ TOPLADI

Konuşmaların ardından jandarma komandoların gösterisine geçildi. İlgiyle izlenilen gösteride jandarma komandolar, silahlı gösteri sergileyip kule yaparak Türk bayrağı açtı. Jandarma bünyesinde kullanılan köpeklerin de yer aldığı gösteriler ilgiyle izlendi. Törende teşkilatın kullandığı silah ve malzemeler de sergilendi.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya