DOLAR 43,8377 0.16%
EURO 51,7041 0.16%
ALTIN 7.182,082,07
BIST 13.934,060,94%
BITCOIN 29913640,71%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

193 okunma

Gencan Akın ve Taybıllı’dan kadın Belediye Başkanlarına destek

Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın ve CHP Edirne İl Başkanı Avukat Harika Taybıllı, kadın beleidye başkanlıarına yönelik paylaşımlara sert tepki gösterdi.

ABONE OL
14 Nisan 2025 10:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın ve CHP Edirne İl Başkanı Avukat Harika Taybıllı, kadın beleidye başkanlıarına yönelik paylaşımlara sert tepki gösterdi. Başkan Gencan Akın, “Kadınların gücünden korkanlara kötü bir haberimiz var: Daha yeni başlıyoruz” derken İl Başkanı Taybıllı da “Yalnızca Sayın Dedetaş’a değil; bu ülkede siyasetten iş dünyasına, akademiden sokağa her alanda emek veren, mücadele eden tüm kadınlara yöneltilmiş bir saldırıdır.


Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın paylaşımında, “Kadın belediye başkanlarımızın başarıları karşısında içine düştüğünüz çaresizlik sizi her seferinde daha da çirkinleştiriyor. Ne söylerseniz söyleyin, bu memleketin liyakatli, çalışkan ve onurlu kadınları sizin seviyesiz dilinizle yıpranmaz” dedi.
Gencan Akın, “İzmit Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e ve Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Sinem Dedetaş’a yönelik hadsiz ithamlarınız; sadece birer saldırı değil, siyaset sahnesinde kadınların varlığından duyulan rahatsızlığın açık göstergesidir.Kadınların gücünden korkanlara kötü bir haberimiz var: Daha yeni başlıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.


BAŞKAN TAYBILLI’DAN TEPKİ
CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Sinem Dedetaş’a yapılan paylaşımları kınadı.
Başkan Taybıllı, tepkisini şöyle dile getirdi:
Gazeteci kimliği taşıyan Fuat Uğur’un, Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Sinem Dedetaş’a yönelik yaptığı cinsiyetçi, aşağılayıcı ve insan onuruna aykırı paylaşımını esefle kınıyorum.
Bu ifadeler, yalnızca Sayın Dedetaş’a değil; bu ülkede siyasetten iş dünyasına, akademiden sokağa her alanda emek veren, mücadele eden tüm kadınlara yöneltilmiş bir saldırıdır. Kadının kamusal alanda varlığını hazmedemeyen bu çağ dışı zihniyetle mücadele etmek, hepimizin, vicdan sahibi herkesin ortak sorumluluğudur.
Bir hukukçu ve kadın bir siyasetçi olarak altını çizerek ifade etmek isterim ki; bu, Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında kişilik haklarına ağır bir saldırı niteliği taşıyan, cinsiyetçi ayrımcılığı körükleyen ve kamu barışını tehdit eden ahlaktan uzak, düzeysiz bir söylemdir . Hukuk önünde gereken karşılığı mutlaka bulacaktır.
Sayın Sinem Dedetaş yalnız değildir. Bizler, her türlü cinsiyetçi dili, ayrımcı tutumu ve kadın emeğine yönelik bu tür saldırıları reddediyor; dayanışma ve hukuk zemininde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu ahlak yoksunu ifadeleri sarf edenler ve bu düzeysiz zihniyeti besleyen herkes, kadın dayanışmasının ve hukukun gücü karşısında diz çökmek zorunda kalacaktır.
Bu vesileyle kamuoyunu, kadınların siyasal ve toplumsal alandaki mücadelesine yönelen her türlü saldırıya karşı ortak ses yükseltmeye davet ediyorum. Kadınlar susmayacak, bu çürümüş ve karanlık anlayışla, bu kirli dille hukuk ve demokrasi içinde hep birlikte hesaplaşacağız.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya