
Yesevi Hareketi Derneği, İsrail’in yoğun saldırıları altında büyük bir insani kriz yaşayan Gazze’ye 100 tonluk un desteğinde bulundu.
“Türk Beklenendir” şiarı ile yola çıkan Yesevi Hareketi Derneği, mazlum coğrafyalara umut olmaya devam ediyor. Türkiye başta olmak üzere Balkanlar’dan Asya’ya, Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada yardım faaliyetlerini sürdüren dernek, son olarak İsrail’in yoğun saldırıları altında büyük bir insani kriz yaşayan Gazze’ye 100 tonluk un desteğinde bulundu.
AFAD koordinasyonunda Refah Sınır Kapısı üzerinden bölgeye ulaştırılan yardım, Gazze’de ekmek üretiminin devamı için kritik önem taşıyor.
Yesevi Hareketi Derneği Edirne İl Başkanı, Alpaslan Cankaloğlu yaptığı açıklamada Gazze’deki insani felaketin her geçen gün derinleştiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Gazze’de insanlar temel gıda maddelerine ulaşmakta büyük zorluk çekiyor. Yesevi Hareketi olarak bu zor günlerde kardeşlerimizin yanında olmak boynumuzun borcudur. Gönderdiğimiz 100 ton un, bölgedeki ekmek fırınlarının çalışmasına katkı sağlayacak. Yardımlarımızı artırarak sürdürmeye devam edeceğiz.”
Cankaloğlu, derneğin sadece gıda değil, sağlık, barınma ve temiz su gibi hayati alanlarda da yeni yardım projeleri planladığını belirterek tüm yardımseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Yesevi Hareketi Derneği, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olmayı sürdüreceklerini ifade etti.