DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

253 okunma

Er Meydanı’nda ‘ön eleme’ coşkusu!

Edirne'de gerçekleştirilen 663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, 40 kişilik baş boyunda güreşebilmek için 23 pehlivan ön eleme karşılaşmasına çıktı… Kıyasıya rekabete ev sahipliği yapan dualı çayırda güreşlen pehlivanlardan, 8 isim rakiplerini yenerek adını 40 kişilik başpehlivanların arasına yazdırdı…

ABONE OL
4 Temmuz 2024 21:04
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de gerçekleştirilen 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, 40 kişilik baş boyunda güreşebilmek için 23 pehlivan ön eleme karşılaşmasına çıktı.
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından bu yıl başlatılan CV Enerji Yağlı Güreşleri Ligi’nde, 32 başpehlivan sıralamaya girerek 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde güreşmeye hak kazandı. Toplam 40 pehlivanın güreşeceği Kırkpınar’da, kalan 8 isim, bugün Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilen ön eleme güreşleriyle belirleniyor. Ön eleme güreşlerine katılan 23 başpehlivan, adını ilk 8’e yazdırmak için Er Meydanı’nda kol bağladı.


‘MORALİMİZ BOZUK SAHAYA ÇIKTIK’
Ön eleme güreşlerine katılan başpehlivanlardan Hamza Köseoğlu, lig usulünün 2 yıldır planlanan bir sistem olduğunu belirtip, kendilerinin Cumartesi günü güreşmek isteğine federasyonun olumlu bakmamasına tepki gösterdi. Köseoğlu, “Cumartesi tam gününde çıkmak daha farklı bizim için. Onu çok istedik. Olmadı. Moralimiz bozuk sahaya girdik. Ben kendi şahsıma bir ay önceden bu seçme işte yapılsaydı. 8 kişi belirlenseydi kimse itiraz edemeyecekti. Son gün olmuş bugün bile sadece itiraz ettik. Bir ay önce elenmişim itiraz etmem ama o 8 kişiye başarı dilerdim. Bugün 2 tur yapılacak. Cumartesi günü geldiğimizde de o 32 başpehlivanın son 8’i yani dördüncü torbada da bir tur daha yapacağız. sonra da çıkan 8 baş pehlivan da ilk 8’le müsabaka yapacak. Yani biraz yorucu oldu bizim için” diye konuştu.
Er Meydanı’nda gerçekleştirilen ön eleme güreşlerine katılan 23 başpehlivan 15.00’da kuralarını çekti.

Kura çekimi sonucu eşleşme şu şekilde oluştu:
Bekir Eryücel – Serkan Serttürk
Yalçın Üncül – Mecit Yıldırım
Salih Erinç – Yunus Emre Yaman
Şahali Kurt – Okan Acar
Seçkin Duman – Hamza Köseoğlu
Yıldıray Pala – Cengizhan Şimşek
Feyzullah Aktürk – Rıza Yıldırım
Arif Akın – Süleyman Aykırı
Menderes Saltık – Ali Yanatma
Semih Turgut – Onur Balcı
Kaan Kaya – Hamza Özkaradeniz


İLK TURU GEÇEN 12 PEHLİVAN BELLİ OLDU
Güreşler sonucunda rakiplerini yenen Bekir Eryücel, Yalçın Üncül, Yunus Emre Yaman, Şahali Kurt, Seçkin Duman, Cengizhan Şimşek, Feyzullah Aktürk, Arif Akın, Ali Yanatma, Semih Turgut, Hamza Özkaradeniz tur atlarken, Hasan Cengiz ise ilk turu bay geçti.


BAŞ BOYDA GÜREŞECEK 8 PEHLİVAN BELLİ OLDU
Kırkpınar’da baş kategorisinde güreşecek son 8 ismin belirleneceği ikinci tur karşılaşmalarında kura çekimleri ise saat 17.00’da yapıldı. Kuralar sonucu Hasan Cengiz – Ali Yanatma, Yalçın Üncül – Cengizhan Şimşek, Yunus Emre Yaman – Bekir Eryücel, Semih Turgut – Seçkin Duman eşleşti. Kura çekimlerinde Arif Akın, Hamza Özkaradeniz, Şahali Kurt ve Feyzullah Aktürk doğrudan tur atlayarak 8 kişilik ekibin içerisine adlarını yazdırdı. Karşılaşmalar sonunda rakiplerini yenen Cengizhan Şimşek, Hasan Cengiz, Seçkin Duman ile Yunus Emre Yaman baş boyda güreşmeye hak kazanan isimler oldu.


Bu sonuçlara göre Kırkpınar’da güreş tutacak 40 kişilik başpehlivanların isimler şöyle oluştu:

1.Torba: Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, İsmail Koç ve Serdar Yıldırım

2.Torba: Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Batu, Ertuğrul Dağdeviren, Fatih Atlı, Nedim Gürel, Mustafa Taş, Mustafa Doğan Özkaya ve Ali İhsan Batmaz

3.Torba: Enes Doğan, Osman Kan, Osman Aynur, Mustafa Arslan, Turan Balaban, Furkan Durmuş Altın, Özkan Yılmaz ve Süleyman Başar.

4.Torba: Yıldıray Akın, Ünal Karaman, Kürşat Şevki Korkmaz, Tanju Gemici, Recep Kara, Recep Taslak, Emre Erkal, Faruk Akkoyun.

5.Torba: Arif Akın, Hamza Özkaradeniz, Şahali Kurt, Feyzullah Aktürk, Cengizhan Şimşek, Hasan Cengiz, Seçkin Duman, Yunus Emre Yaman

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ