DOLAR 44,6915 0.27%
EURO 52,3723 0.27%
ALTIN
BIST 13.883,421,42%
BITCOIN 32068800,77%
Edirne

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

348 okunma

Enez’e yeni kooperatif

Kartopu ve Enez Sahil Derneği’nin İzmir ve Kuşadası gezisinin değerlendirildiği toplantıda, Enez’de de kooperatif çatısı altında yapılabilecek önemli atımlar olduğu, bu konuda çalışmaya başlanmasında fikir birliğine varıldı…  

ABONE OL
9 Nisan 2026 17:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: enez-koop.jpg

Kartopu ve Enez Sahil Derneği’nin İzmir ve Kuşadası gezisinin değerlendirildiği toplantıda, Enez’de de kooperatif çatısı altında yapılabilecek önemli atımlar olduğu, bu konuda çalışmaya başlanmasında fikir birliğine varıldı.  Gezinin hiçbir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanması, Bademler ve Kuşadası Kooperatiflerinde görülenlerin ve ufuk açan bilgilerin önemi katılanların tümü tarafından dile getirildi.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Dernek Başkanları Hasan Akkuş ve Ulaş Demiray, söz konusu gezinin kooperatifleri ciddiye alan ve gönül veren herkes için çok önemli ve görkemli bir gezi olduğunu belirtti. Başkanlar “Bu sektörde Ege yöresinde öne çıkan önder kadınlarla Trakya’nın öncü kooperatifçi kadınlarını buluşturduk. Gördüklerimizden, işittiklerimizden çok yararlandık. En önemlisi tarım sektöründe kadın ya da erkek üreticilerin kooperatiflerde örgütlenerek daha da güçlenebileceğinin tanığı olduk” dedi.

Akkuş ve Demiray,  “Bu gezide bize geniş zaman ayıran İzmir Köy-KOOP Başkanı Sn. Neptün Soyer’e, Bademler Köyü Kooperatif Vakfı Başkanı Sn. Hülya Türkmenoğlu’na, KUŞAKK Kooperatifi Yöneticileri Sn. Şerife Atınç, Sn. Nil Kayalı ve Sn. Nazlı Deniz Kuruoğlu’na, Gezinin organizasyonunda en baştan itibaren yanımızda olan Sn. Ayşe Günbey Şerifoğlu’na ve grubumuza Efes Harabeleri’nde ve Meryem Ana Evi’nde harika anlatımıyla gezimize büyük değer katan Sn. Vecdi Şerifoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diye sözlerine ekledi.

Gezinin ışığında toplanan gezginler Enez’de de kooperatif çatısı altında yapılabilecek önemli atımlar olduğunu belirleyerek çalışmaya başlanmasında fikir birliğine vararak yörelerinde ele alınacak zenginlikleri belirlemeye başladı.. Keçi peyniri, badem ezmesi, ceviz, incir reçeli keçi sütünden anne devam sütü, seramik üretimi, el sanatları gibi ürünlerin değerlendirilmesinin mümkün olduğu anlaşıldı. Sonuçta yeni bir kooperatif kurmanın kaçınılmaz olduğu kanaatine varıldı.

Kurulacak kooperatifle çevre kooperatiflerle dayanışma ve birlikte pazarlama konularında da önemli iş birliği sağlanabileceği, güçlü ve başarılı bir kooperatifle Enez’de her evin bir odasının atölyeye dönüşebileceği, istihdam sağlanabileceği, göçün önlenebileceği belirlendi..

Üretim kooperatifçiliğinin ekonomik getirisi kadar sosyal yaşama, dayanışmaya, kültür ve sanata katkıları da toplantıda dile getirildi.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya