DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21487971,34%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

355 okunma

Edirne’den memlekete 10 milyon sazan!

Edirne Valisi Yunus Sezer, İpsala ilçesindeki Balık Üretim Tesisleri'nde bu yıl içinde üretilen 10 milyon yavru sazanın yurtiçindeki baraj ve göllere bırakıldığını söyledi… İlçede düzenlenen programa katılıp Gala Gölü'ne yavru sazan bırakan Vali Sezer, üretilen balıkların yurtiçine gönderilip yetiştirilmesinin ekolojik sisteme ve ekonomiye katkı sağlaması açısından son derece önemli olduğunu söyledi…

ABONE OL
20 Ağustos 2024 15:43
8

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Valisi Yunus Sezer, İpsala ilçesindeki Balık Üretim Tesisleri’nde bu yıl içinde üretilen 10 milyon yavru sazanın yurtiçindeki baraj ve göllere bırakıldığını söyledi.


Edirne Valiliği’ne bağlı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün 2024 Yılı Balıklandırma Programı kapsamında İpsala ilçesindeki Su Üretim Tesisleri’nde bu yıl üretilen 10 milyon yavru sazan üretildi. Bunlardan 2 milyon 120 bini Edirne’ye, 7 milyon 780 bini ise başta Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Bilecik ve İstanbul olmak üzere bir çok ile gönderildi. Yavru balıkların iç Edirne’deki iç sularla buluşturulması için İpsala’daki Su Üretim Tesisleri’nde tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.


’10 MİLYONA YAKIN YAVRU SAZAN ÜRETİLDİ’
Törende konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, ekolojinin devamlılığının sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Sezer, “Yapılan kanun değişiklikleriyle beraber özellikle su ürünleri ile ilgili büyük bir atılım söz konusu. 2 milyar dolara yakın bir ihracattan bahsediliyor. Dünyada da çipura ve levrek üretiminde 1. , alabalık üretiminde ise dünyada 2. sırada yer aldığımızdan bahsediliyor. Bu, 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, kaynakların yerinde kullanıldığında nereye varacağını göstermesi açısından son derece önemli. Biz bugün İpsala’da sazan balığının üretilmesi ile ilgili İpsala Su ürünleri tesisimizde bulunuyoruz. Burada da baktığımız zaman geriye dönük 10 milyona yakın yavru sazan üretilmiş durumda. Bunu da Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Bilecik ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilimize gönderip, oradaki tatlı su kaynaklarında göller başta olmak üzere orada da yavru balıkların yetişmesi ve ekolojik sisteme, ekonomiye katkı sağlaması açısından son derece önemli” dedi.


Programın ardından Edirne Valisi Sezer ve beraberindekiler, istasyondaki üretim havuzlarını incelerken, daha sonra Gala Gölü Milli Parkı’nda, göle yavru sazanlar bıraktılar. Proje kapsamında Gala Gölü’ne 300 bin yavru sazan balığı bırakılacağı ifade edildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ