DOLAR 43,6331 0.09%
EURO 51,9833 0.01%
ALTIN 7.087,84-0,42
BIST 13.861,150,16%
BITCOIN 30049480,13%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

143 okunma

Edirne’de caz ve nostalji rüzgarı!

"Bulgaristan’ın Frank Sinatra’sı" olarak tanınan ünlü caz sanatçısı Vasil Petrov, 15 Şubat’ta Edirne Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde Edirnelilerle buluşacak.

ABONE OL
10 Şubat 2026 11:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: caz.jpg

“Bulgaristan’ın Frank Sinatra’sı” olarak tanınan ünlü caz sanatçısı Vasil Petrov, 15 Şubat’ta Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Edirnelilerle buluşacak.

Edirne Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında dünya çapında bir ismi ağırlamaya hazırlanıyor. Edirne Belediyesi, Sevgililer günü etkinlikleri kapsamında önemli bir organizasyona imza atacak. Bulgaristan’ın en güçlü seslerinden biri olan, kadife sesi ve sahne karizmasıyla tanınan Bulgaristan’ın en önemli müzik ödülü olan “Altın Orfe” (Golden Orpheus) dahil olmak üzere pek çok uluslararası başarıya sahip Vasil Petrov, Edirne halkına unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Bu özel gecede Vasil Petrov’a, köklü geçmişiyle bilinen Stara Zagora Devlet Operası Orkestrası eşlik edecek. Konserin orkestra şefliğini Tsvetomir Vassilev, konser şefliğini ise Paulina Zaharieva üstlenecek.

15 Şubat 19.30’da sahne alacak olan Petrov, klasik caz standartlarından popüler şarkılara uzanan geniş repertuvarıyla dinleyicileri büyüleyecek. Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosluğu ve Edirne Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek konser, hem Edirneliler hem de şehri ziyaret eden turistler için ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, bu tarz organizasyonların sınır ötesi dostlukları pekiştirdiği belirtilerek “İstiyoruz ki bu güzel şehrin dört bir yanında sanat da konuşulsun, her köşesinde bir melodi yankılansın. Komşumuz Bulgaristan’ın en güçlü seslerinden Vasil Petrov’u ve orkestrasını ağırlarken, sınırların sadece haritalarda olduğunu, kalplerimizin bir attığını bir kez daha göstereceğiz. Sevgililer Günü’nün o güzel enerjisiyle, 15 Şubat akşamı Atatürk Kültür Merkezi’nde çok özel bir konserde buluşacağız” ifadelerini kullanarak tüm sanatseverleri konsere davet etti.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya