DOLAR 34,2310 0.06%
EURO 37,9416 0.42%
ALTIN 2.921,71-0,25
BIST 9.241,12-1,18%
BITCOIN 2108515-3,61%
Edirne
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

139 okunma

Doğa dostları ‘dostluk köprüsü’nde

Bulgaristan'da Avrupa Yeşil Kuşağı Günü'nü kutlamak amacıyla düzenlenen "Volcan Dostluk Köprüsü Doğa Yürüyüşü" etkinliği, Doğaya Dönüş Derneği önderliğinde, Bulgaristan Yeşil Istranca Derneği ortaklığı ve Edirne Doğa Sporları Kulübü'nden doğa severlerin de katılımıyla gerçekleştirildi…

ABONE OL
24 Eylül 2024 16:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da Avrupa Yeşil Kuşağı (European Green Belt) Günü’nü kutlamak amacıyla düzenlenen “Volcan Dostluk Köprüsü Doğa Yürüyüşü” etkinliği, Doğaya Dönüş Derneği önderliğinde, Yeşil Istranca Derneği (Zelena Strandja) ortaklığı ve Edirne Doğa Sporları Kulübü’nden (EDOSK) doğa severlerin de katılımıyla gerçekleştirildi.


Avrupa Biyolojik Çeşitliliği Balkan Yeşil Kuşağı (European Green Belt) bölgesinde gerçekleşen bu etkinlik, Istranca Dağları’nın muhteşem doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Yaklaşık 15 km uzunluğundaki orta zorluktaki parkurda yapılan yürüyüş, doğa tutkunlarına Istranca Dağları’nın eşsiz flora ve faunasını yakından gözlemleme fırsatı sundu. Etkinliğin en özel anı ise Avrupa Yeşil Kuşağı Günü’nü kutlamak amacıyla Bulgaristan ve Türkiye’den gelen ekiplerin Volcan Köprüsü’nde buluşması oldu. Bu anlamlı an, doğanın birleştirici gücünü ve köprülerin insanları, ülkeleri ve ekosistemleri nasıl birbirine bağladığını simgeleyen hatıra fotoğrafları ile ölümsüzleştirildi.


Doğaya Dönüş Derneği’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:
“Bulgaristan ve Türkiye’den 60’ın üzerinde katılımcı, hem doğanın tadını çıkardı hem de Avrupa Yeşil Kuşağı’nın ekosistemler üzerindeki önemini ve bölgenin biyolojik çeşitliliğini korumanın gerekliliği hakkında farkındalık kazandı. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin sınır ötesi dostluk ve iş birliğine katkı sağladığını ve doğa koruma çabalarının küresel ölçekte yaygınlaşması gerektiğini belirttiler.
İki ülkenin insanlarını doğada bir araya ge-tiren bu anlamlı etkinliğe katılan herkese teşekkür eder, doğanın ve barışın gücünü birlikte kutlayacağımız, sınırların ve çitlerin olmadığı, köprülerin insanları birleştirdiği gelecekteki etkinliklerde buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ