DOLAR 32,2642 0.02%
EURO 34,7284 0.03%
ALTIN 2.395,61-0,18
BIST 10.287,79-0,47%
BITCOIN %
Edirne
26°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

1311 okunma

‘Cumhuriyet bir kadın devrimidir!’

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi, Cumhuriyetimizin 100'ncü Yıl Kutlamaları kapsamında Ankara'da İlk Meclis Binası ve Anıtkabir ziyaretlerinde bulundu…

ABONE OL
3 Kasım 2023 17:48
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi, Cumhuriyetimizin 100’ncü Yıl Kutlamaları kapsamında Ankara’da İlk Meclis Binası ve Anıtkabir ziyaretlerinde bulundu. Kutlamaları sürdüren Üniversiteli Kadınlar, Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk Odasını da ziyaret ederek Atatürk’e saygı ve minnetlerini sundu. Bu ziyaretler sırasında duygulu anlar yaşandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, burs verdikleri öğrencilerin de katılımıyla Ankara’ya giden Türk Üniversiteli Kadınlar, Genel Merkezlerinin Ankara’daki kadın örgütleri ile birlikte planladığı etkinliklere katıldı. Bu etkinlikler kapsamında önce İlk Meclis (Birinci Meclis) ve Anıtkabir ziyaretleri gerçekleştirildi. Türk Üniversiteli Kadınlar Edirne Şubesi Başkanı Nadire Gül Özbaşaran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biliyoruz ki, Cumhuriyet bir Kadın Devrimidir. Ankara’ya özellikle Türkiye’nin değişik illerinden gelen öğrencilerimiz, bursiyerlerimizden oluşan kalabalık bir grupla gittik. Hep birlikte çok duygulu anlar yaşadık. Bu ziyaret bizler için de bursiyerlerimiz için de unutulmaz bir anı oldu. Ata’mıza saygı ve minnet duygularımızı ileterek, Cumhuriyet sayesinde elde ettiğimiz kazanımlarımıza sahip çıkacağımıza yemin ettik. TÜKD Edirne Şube olarak, yıl sonuna kadar 100’ncü Yıl etkinliklerimize devam edeceğiz. Her fırsatta Cumhuriyet’e olan inancımızla, var gücümüzle çalışıp, kazanımlarımızı dile getireceğiz.” diye konuştu.


Edirneli Üniversiteli Kadınlar, Ankara dönüşlerinde de yönetim kurulu üyeleri ve bursiyerleri ile tarihi Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası’nı ziyaret ettiler. Üniversiteli kadınların bu ziyaretine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eşlik ederek, hem Atatürk’ün Edirne’ye gelişlerine hem de Atatürk Odasına ilişkin tarihi bilgiler verdi.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı döneminde 2 kez Edirne ye geldi ve uzun süre şehrimizde kaldı. En son Cumhurbaşkanı sıfatıyla 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne’ye gelen ve Belediye binasındaki odasında 25 Aralık tarihine kadar kalan Mustafa Kemal Atatürk, 1937 yılında da Edirne’yi de kapsayan ‘Trakya Manevraları’nı izlemek üzere bölgeye gelmişti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ