DOLAR 33,9747 0.23%
EURO 37,8265 0.58%
ALTIN 2.820,090,39
BIST 9.666,22-0,20%
BITCOIN 2009749-1,14%
Edirne
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

155 okunma

Çocuğunuz ilkokula hazır mı?

Edirne Belediyesi’nce okula başlayacak çocukların eğitim hayatlarına sağlıklı bir başlangıç yapabilmeleri amacıyla 35 çocukla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde uzmanlar tarafından ücretsiz olarak uygulanan “Metropolitan Okul Olgunluğu” testi ile birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okula hazır olup olmadıkları bilimsel yöntemlerle değerlendirildi…

ABONE OL
6 Eylül 2024 15:09
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, okula başlayacak çocukların eğitim hayatlarına sağlıklı bir başlangıç yapabilmeleri amacıyla “Metropolitan Okul Olgunluğu” testini ücretsiz olarak uyguladı. 35 çocukla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde uzmanlar tarafından uygulanan bu test ile birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okula hazır olup olmadıkları bilimsel yöntemlerle değerlendirildi.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesindeki uzmanlar tarafından gerçekleştirilen Metropolitan Okul Olgunluğu testi, kelime anlama, cümleler, genel bilgi, eşleştirme, sayılar ve kopya etme gibi altı alt testten oluşuyor. Toplamda 100 maddeden oluşan test, çocukların sözcük dağarcığı, kelime bilgisi, işitsel ve görsel dikkat, yönerge takip, neden-sonuç ilişkisi kurma, mantık, sayı bilgisi, ince motor-kas becerisi ve el-göz koordinasyonu gibi birçok yeteneğini değerlendiriyor. Test sonuçlarına göre çocukların okula hazır olup olmadığı belirlenirken, aynı zamanda ailelere çocuklarının potansiyellerine göre nasıl desteklenmesi gerektiği konusunda da danışmanlık hizmeti sunuluyor.

İLKOKULA GEÇİŞ SÜRECİ DAHA SAĞLIKLI VE VERİMLİ OLACAK

Metropolitan Okul Olgunluğu testi, çocukların ilkokula uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Edirne Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet, eğitimciler ve veliler için çocukların hangi alanlarda desteklenmesi gerektiğini belirlemede önemli bir kaynak oluşturuyor. Erken müdahale sayesinde çocukların okul yaşantılarına sağlıklı bir başlangıç yapmaları sağlanırken, bireysel eğitim ihtiyaçlarına yönelik planlamaların yapılmasına da imkan tanınıyor.

PSİKOLOG BAHAR YILDIZ: “ÇOCUKLARA HER TÜRLÜ PSİKOLOJİK DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

Metropolitan Okul Olgunluğu testi için çok sayıda başvuru yapıldığını ve 35 çocukla bire bir testler uygulandığını belirten Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’nden Psikolog Bahar Yıldız, uygulanan testle amaçlananın, çocukların okula ve okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak olduğunu söyledi.

Test sonuçları doğrultusunda birebir görüşme yöntemiyle yapılan değerlendirme sonucunda 35 çocuktan 34’ünün ilkokula başlayabileceğinin, 1 çocuğun da anasınıfına 1 yıl süreyle devam etmesinin uygun olacağının belirlendiğini ve ailelere bu konuda bilgi iletildiğini kaydeden Psikolog Bahar Yıldız, ”Biz sonuçları gönüllü olarak bize müracaat eden çocuklarımızın ailelerine ilettik, destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Edirne Belediyesi olarak il sınırlarımız içerisinde yaşayan çocuklara her türlü psikolojik desteği sağlıyoruz. Aile içi iletişim, çocukların okullarıyla ilgili problemler ve ailelere yönelik bilinçlendirici eğitimler de yapıyoruz” dedi.

Edirne Belediyesi tarafından bu uygulama eğitim yılı içerisinde her yıl Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ