DOLAR 34,1128 0.27%
EURO 38,1231 0.16%
ALTIN 2.861,931,17
BIST 9.963,62-0,12%
BITCOIN 21614452,28%
Edirne
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

90 okunma

‘AYM’nin hakkını bile biz koruduk’

Avukatlık yemin töreninde konuşan Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, ülkede geçtiğimiz dönemde Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan yargı krizine dikkat çekip, "Yakın zamanda hepimizin tanık olduğu, ülkemizin yüksek yargı organları arasında çıkan krizde bile hâkim, savcı meslektaşlarımızın otoriter devlet yönetiminden korkup saklandığı, sindiği bir dönemde bile, ülkenin en yüksek yargı organının yani Anayasa Mahkemesi'nin hakkını korumak bile biz avukatlara düştü" diyerek avukatlık mesleğinin önemine vurgu yaptı…

ABONE OL
18 Eylül 2024 17:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de gerçekleştirilen avukatlık yemin töreninde konuşan Edirne Barosu Başkanı Avukat Gökhan Karakoç, avukatlık mesleğinin önemine vurgu yaptı.
Edirne’nin Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman’ın kızı Hazal Yaman, tamamladığı staj eğitimin ardından Yaman, Edirne Barosu düzenlenen törenle yemin edip cübbe giyerek, mesleğe adım attı. Hazal Yaman için düzenlenen tören, Edirne Barosu konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, baro yönetim kurulu üyeleri, merkez mahalle muhtarları, Yaman ailesi ve avukatlar katılım sağladı.


‘ANAYASA MAHKEMESİ’NİN BİLE HAKKINI KORUMAK BİZE DÜŞTÜ’
Törende konuşan Baro Başkanı Karakoç, ülkede geçtiğimiz dönemde Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan yargı krizine dikkat çekti. Karakoç; “Yakın zamanda hepimizin tanık olduğu, ülkemizin yüksek yargı organları arasında çıkan krizde bile hâkim, savcı meslektaşların otoriter devlet yönetiminden korkup saklandığı, sindiği bir dönemde bile, ülkenin en yüksek yargı organının yani Anayasa Mahkemesi’nin hakkını korumak bile biz avukatlara düştü. Yakın coğrafyamızda Orta Doğu’da İsrail zulmü altında soykırım uğrayan mazlum Filistin halkının da, Diyarbakır’da kanımızı donduran Narin kızımızın da, Malkara’da vicdanlara sığmayan Sıla evladımızın da hakkını, hukukunu koruyanlarız. Ulu önder, eşsiz lider, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünde de vurguladığı üzere, ‘Herhalde alemde bir hak vardır ve hak tüm kuvvetlerin üstündedir.’ İşte bu yüzdendir ki dünyanın siyasal tarihinin hangi sayfasına bakarsanız bakın, nerede ezilen bir sınıf mücadelesi, nerede bir adalet arayışı, nerede bir hak kavramı üzerinde birleşmiş bir topluluk varsa o topluluğun da o devrimin de başat öncülüğünü, liderliğini biz avukatlar yapmışızdır” şeklinde konuştu.


‘TEBRİKLERİN BÜYÜĞÜ YAMAN AİLESİNE’
Mesleğe adım atarken gösterdiği azim dolayısıyla Av. Hazal Yaman’ı tebrik eden Av. Karakoç, Yaman ailesine de teşekkür etti. Av. Kararkoç; “Zira adı ister totaliter ister otoriter, ister monarşi, ister cumhuriyet olsun; her türlü devlet düzeninde sırmalı cübbeleriyle yüksek kürsülerinden adalet dağıtmaya çabalayan hakim savcılar grubu vardır. Ancak yalnız ve yalnız demokratik hukuk devletlerinde bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden ve yurttaşı adeta karanlıktan aydınlığa ulaştırmayı amaç edinmiş avukatlar vardır. Bu anlamda eğer bir yargı faaliyetinde avukat etkin ve yurttaşın yanındaysa orada gerçek bir adalet arayışı, eğer yoksa sesi Ortaçağ’dan gelen teatral bir gösteriden bahsetmek gerekir, işte böyle mühim bir mesleğe birazdan adım atarak avukatlık hak ve yetkilerini kullanmaya başlayacak olan kıymetli kardeşimi, yıllar evveline dayanan sebatı, azmi, kararlılığı açısından tebrik ediyorum. Kendisine başarılarla, mutluluklarla, huzurla dolu bir meslek yaşamı diliyorum. Ama tebriklerin en büyüğü Hazal’a değil, Yaman ailesine. Bir evladı dünyaya getirip, bakıp, büyütüp, evvela kendine sonrasında ülkesine, millete, dünyaya, gezegene faydalı bir yurttaş haline dönüştürmek, bir insan inşa etmek, nereden bakarsanız bakın çok büyük bir emek ve takdire şayan bir iştir. Bu anlamda Hazal gibi kıymetli bir kardeşi, bize kattığı için, Edirne Barosu’na kattığı için, savunma ordusunu güçlendirdiği için ben Yaman ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, konuşmasının ardından Yaman’a meslek yeminini ettirerek, Av. Altan Yavuz ile birlikte cübbesini giydirdi ve meslek ruhsatını takdim etti. Törende konuşan Av. Hazal Yaman, kendisine destek verenlere teşekkür ederek; “Teşek-kürlerimi sonlandırırken bir şeye dikkat çekmek istiyorum; kimse kendi filminin ana karakteri olduğunu unutmamalı ve en doğru teşekkürü kendine etmelidir. Huzurunuzda hiçbir zaman ve koşulda yılmadığım, her zaman doğrularımda ve yanlışlarımda dik durduğum için kendime teşekkür etmeyi bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ