DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18419500,35%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

286 okunma

Alt yapıda son tango

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Gülçavuş-Sultaniçe köyleri sahilinde 'Gülçavuş ve Sultaniçe Köyleri Sahil Siteleri İçme suyu ve Kanalizasyon Yapım İşi' için 'Devlet-Yurttaş İşbirliği Pilot Proje'si çalışmalarında kanalizasyon ve içme suyu bağlantıları başladı…

ABONE OL
10 Temmuz 2024 15:55
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Gülçavuş-Sultaniçe köyleri sahilinde ‘Gülçavuş ve Sultaniçe Köyleri Sahil Siteleri İçme suyu ve Kanalizasyon Yapım İşi’ için ‘Devlet-Yurttaş İşbirliği Pilot Proje’si çalışmalarında kanalizasyon ve içme suyu bağlantıları başladı.
Bölgede yaşayan 2 bin 300 üye sisteme katıldığı halde 200 üye halen sisteme katılmamış durumda bulunuyor..
Sitelerde yaşayanların 15 bin, müstakil evlerde yaşayanların 25 bin lira katkı yaptığı projede çoklu odaları bulunan özel işyerlerinin ödeyeceği rakamlar şimdilik belirsizliğini korumaya devam ediyor.
Geçtiğimiz salı günü Sultaniçe-Gülçavuş Sahili Çevre ve Dayanışma Yurttaş Platformu saat 11.30’da Enez Kaymakamı Emin Tutal’ı makamında ziyaret ederek arz ve taleplerini içeren dilekçelerini sundu.


ÖNCE ZİYARET, SONRA TOPLANTI
Toplantıya Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci de katılarak platform üyeleriyle birlikte bölgenin alt yapı sorunları üzerine bilgi alışverişinde bulunarak sorunlara çözüm önerisi üzerinde duruldu.
Öğleden sonra Enez Lisesi toplantı salonunda Sultaniçe-Gülçavuş bölgesinden gelen site yöneticileri, bölgede yaşayan vatandaşlar Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Enez Kaymakamı Emin Tutal, Edirne İl Özel İdaresi yetkilileri, Enez Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkilileri ve alt yapıyı yapan firma sorumlusu katıldı.
Toplantı salonunda sıcak tartışmaların yaşandığı gözlemlenirken öncelikle sırasıyla toplantıya katılan sahil site yöneticileri ve sakinlerine söz verilerek sorunları dinlendi.
ABONELİK VE ATIK SU BEDELİNE BÜYÜK İTİRAZLAR OLDU
Söz alan konuşmacıların en çok su abonelik bedeli olarak 5 bin lira, atık su bedeli olarak da aylık 250 lira talep edilmesi büyük itirazlarla karşılandı. Konuşmacılar istenen bu ücretin çok yüksek olduğunu belirterek bunun makul seviyelere çekilmesini talep etti.
Konuşmacıların diğer talepleri arasında alt yapı çalışmaları sırasında bozulan ana yollar ve siteler arasındaki ara yolların tamir edilmesi, ana yolların asfaltla kaplanması da yer aldı. Salondaki kamu yetkilileri yollar sorunlarının en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağı sözünü verdi.
İÇME SUYUNDA BASINÇ SORUNU MU VAR?
Konuşmacılar, kanalizasyon bağlantılarının yapılmasından sonra oluşan aksaklıkların zaman içinde giderildiği ama içme ve kullanma suyunun sitelere çok düşük basınçla geldiği, evlerinde, sitelerinde özellikle akşam saatlerinde çamaşır, bulaşık makinelerinin ve şofbenlerinin düşük basınç nedeniyle çalışmadığını da dikkat çekti.
Abonelik ve atık su bedeli ücretine yapılan yoğun itirazlardan sonra hizmet bedellerinin şu şekilde olması belirtildi;
Abonmanlık ücreti ; 5.000 lira (bedeli değişmedi)
Su M3 fiyatı ; 20 lira (öncesinde istenen 25 liraydı)
Atık su bedeli : Haziran-Temmuz-Ağustos için 250 lira, diğer 9 ay için aylık 100 lira.(Daha önce 12 ay aylık 250 liraydı)
Sisteme yeni katılım payı; Sitelerde yaşayanlar için 30 bin, müstakil evler için 40 bin lira.(Daha önce katılanlar sitelerde 15 bin, müstakillerde 25 bin liraydı)
İstenen yeni bedeller sonrasında olumlu bulan sahil sakinleri olduğu gibi yoğun itiraz edenler de oldu. İtiraz edenlerin isteği talep edilen rakamların yasal bedel olan kullanılan su bedellerinin yarısı kadar atık su bedelinin faturaları yansıtılmasının yanında yazlıklarında kalmadıkları dönemde atık su bedeli ödemesi yapmak istememeleri şeklinde oldu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ