DOLAR 34,0237 -0.13%
EURO 38,0657 0.4%
ALTIN 2.831,261,03
BIST 9.940,471,70%
BITCOIN 21489885,44%
Edirne
24°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

15 okunma

Belediyeden Hareketlilik Haftası etkinlikleri

Edirne Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde etkinlikler düzenleyecek...

ABONE OL
19 Eylül 2024 14:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çocuk, genç ve yetişkinleri 21 Eylül Cumartesi günü Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde düzenleyeceği etkinliklere davet etti.
lk kez 2002 yılında Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, birçok ülkede yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Edirne Belediyesi’de, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın birçok kentinde kutlanan, toplumda sağlıklı yaşam bilincini arttırmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde 21 Eylül Cumartesi günü Türkiye’nin ve Balkanların en büyük interaktif çocuk müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde hem çocuklar hem de yetişkinler için yoga seansı, serbest dans aktiviteleri ile vatandaşların hem fiziksel hem de ruhsal sağlıklarına katkı sağlayacak etkinlikler düzenledi.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, hafta kapsamında Edirne’de de belediye olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini kaydetti. Vatandaşları hareketsiz yaşam tarzının olumsuz etkilerinden korumak için düzenlenecek etkinliklere davet eden Başkan Gencan Akın, “Avrupa Hareketlilik Haftası, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir ulaşımın önemini bir kez daha hatırlatıyor. Biz de Edirne halkının bu bilinçle hareket etmesi ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için etkinliklerimizi düzenliyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın amacındaki gibi hem çocuklarımız hem de yetişkinlerimiz için hazırladığımız yoga ve serbest dans aktiviteleriyle, vatandaşlarımızın hayatlarına daha fazla hareket katmayı amaçlıyor, çocuklarımızı, genç ve yetişkinlerimizi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ndeki etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ