DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

420 okunma

‘Haremlik selamlık’a tepki!

Edirne'de 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geçtiğimiz Pazar günkü final gününde gerçekleştirilen 664'üncü Kırkpınar Ağalığı Koç ihalesini 35 milyon liralık bedelle kazanan iş insanı Ufuk Özünlü'nün Kırkpınar'da kadınlara özel bin kişilik bir tribün yapılması konusundaki önerisi büyük tepki topladı… Edirne'nin ilk kadın Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, henüz sessizliğini korurken, gazetemizin “Er Meydanı'nda kadınlara özel tribün” başlıklı haberine sosyal medyada yapılan yorumlarda,Edirneli kadınlar, “Bu ayrıştırma kabul edilemez, hayatın doğal akışına aykırı!” diye görüş bildirdi, “Eeee seneye belediye başkanı nereye oturacak?” diye soranlar da oldu…

ABONE OL
10 Temmuz 2024 10:34
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin geçtiğimiz Pazar günkü final gününde gerçekleştirilen 664’üncü Kırkpınar Ağalığı Koç ihalesini 35 milyon liralık bedelle kazanan iş insanı Ufuk Özünlü’nün Kırkpınar’la ilgili kadınlara özel bin kişilik bir tribün yapılması konusundaki önerisi büyük tepki topladı.
Hudut Gazetesi’nin “Er Meydanı’nda kadınlara özel tribün!” başlığıyla yayınladığı haber kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Hudut’un sosyal medyada paylaştığı haberin altına yapılan yorumlarda özetle şunlara yer verildi:

Mehmet Ç.: Yıllardır yan yana oturuyoruz zati muhterem neden rahatsız olmuş acaba?
Erol R.: Haremlik selamlık zihniyeti bozuk bu herifin belediye iptal etsin ağalık alınsın.
Gönül U.: Bu ayrıştırma kabul edilemez, hayatın doğal akışına aykırı!
Nevin A.: Saçmalık ağalık bu değil her şey para değil.Belediye başkanı ağalığı alsın bu zihniyetten.
Hüseyin T.: Yapma ağam! Haremlik selâmlık Edirne’ye uymaz. Bu öneri bize hakarettir.
Mukadder Ö.: Edirne şehri Avrupa kenti, halk bu ayrıştırmayı kabul etmez.
Turan Ş.: Buradan açıkça yazıyorum Edirne de yeni bir Ahmet Çetin vakası yaşayacağız. Demedi demeyin.
Müşerref G.: Edirne’nin sosyal dokusundan rahatsızlık duyuyor olmalı. Biz Edirneli kadınlar memnunuz kadınlı erkekli tribünlerden yağlı güreşleri birlikte izlemekten. Kırkpınar’da kadınlar tribünü istemiyoruz
Gürkan A. D.: Bu arkadaş hangi tarikattan acaba
Levent R.D.: Eline, beline, diline hakim olamayan iradesizlerin ceremesi kadınlara çıkarılmak isteniyor.
Şükrü M.: Bu.Ağanın rahatsız olmasının sebebi nedir acaba Kadın Erkek ayrımı nereden icap etti acaba. Bu yaşa kadar böyle bir sey ne duydum ne gördüm.Ben yıllarca bir arada çalıştım ailemden çok bayanlarda kaldım ve kardeşlerimden daha çok bir arada çalıştık.Bayanlarlan hiç birbirimizden şikayetçi olmadık. Hepimiz birbirimize sahip olduk bütün sorunlarımıza yardımcı ve ortak olduk hiç birbirimize acı sözümüz olmadı ve olamazdır, saygımız vardı birbirimize.
Nurhan I: Ağa ilgi alanının dışına taşmış… Pehlivanları mutlu edecek girişimlere odaklansın zira varlık sebebi budur. Harem ağalığı ile Kırkpınar ağalığını karıştırmasın.
Hanife G:E.: 664.Kırkpınar kutlamalarına kadar böyle bir ihtiyaç olmadı,her şeyimiz tamam olduğu için tüm Belediye Başkanlarına ve Meclis üyelerine,çalışanlara teşekkürler,emeklerine sağlık.
Güleser T.: Ayrı tribün yapalım iki tribün arasına birde siyah perde çekelim
Fitnat Ş.D. Eğer kadınlar için bir şey yapmak istiyorsa, istihdam yaratacak bir proje yapsın. İşe ihtiyacı olan ama deneyimi ve eğitimi olmayan, elinden tutacak yol gösterecek biri olmayan bir sürü kadın var. Tribün dert değil ama, açlık ve çaresizlik çok büyük dert. Derman olsun bence.
Zafer D.: Yeni Ağa, yüzyıllık güreşçileri de bunlar çok çıplak deyip haşema da giydirebilir. Kırkpınar
Kenan K.: Eeee seneye belediye başkanı nereye oturacak?
Cengiz D.: Güreşsever ve Pehlivan ailelerinden, her kesimden kadınlar rahat bir şekilde güreşleri izlediler.
Ayşe B.A.: Ne münasebet!
Ertuğ U.: Bu projesinin Edirne’mizde kabul görmeyeceğinin bilincinde olduğunu düşünüyorum,bence bir iradeyi temsil ediyor veya reklam yaparak ağalık bedelini ödemeyecek.Yetkililerden açıklama bekliyoruz.
Nuran E.: Saçma haremlik selamlık, bu kadar, saçma.
Mehmet Ç.: adınlara özel güreş müsabakası düzenlemek lazım
Figen E.A.: Biz Edirneliyiz.Kadınlar tribünü istemiyoruz.


NE DEMİŞTİ?
Özünlü, Kırkpınar’la ilgili kadınlara özel bin kişilik bir tribün yapılması düşüncesini şöyle paylaşmıştı:
“En çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi de; bin kişilik bir kadın tribünün olması. Sadece kadınlara ait bir tribünün olması. Ben o zaman güreşlerin daha da iyi geçeceğini düşünüyorum bu arada kendi adıma. Bunun gibi şeyler var. Yani bu 664 yıllık bir. Çeşitli medya kuruluşlarıyla iletişimimiz oldu. Yağlı güreş, yani Seyfettin Ağam olmasa 15 yıldır çok çok daha geriye giderdi. Bir çok yöre ağası da var bu işe gönül vermiş. Gerçekten onların çabalarıyla ayakta durdu. Biz biraz daha üzerine ne koyarız? diye bakıyoruz. Yani bir Sumo güreşi, bir Amerikan güreşi gibi güreş deyince yağlı güreş de akla gelsin. Bununla alakalı çalışmalarımız olacak. Seyfettin abi de bir söz verdi, mutlaka destek verir diye düşünüyorum” dedi

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ