DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

143 okunma

25 Kasım’a ‘çok amaçlı yeşil alan’ çağrısı

Edirne Kent Konseyi (EKK) yürütme kurulu tarafından, önümüzdeki günlerde yıkılacak 25 Kasım Stadı'nın yerine çok amaçlı yeşil alan yapılması için, stadın önünde basın açıklaması yapıldı… EKK dönem başkanı Özer Demir, bölgede yapılacak düzenlemeye kentlilerin de dahil edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bu alan çok amaçlı yeşil alan - kent park olmalı, kentlilerin nefes aldığı, konserlerin, mitinglerin, festivallerin yapılacağı şekilde düzenlenmelidir. Nasıl ki Selimiye'nin çevresi tarih kenti Edirne'ye yakışır şekilde düzenlendiyse, bu alan için de kentlinin isteklerine ve kentin dokusuna uygun bir proje için yarışma düzenlenmelidir" dedi…

ABONE OL
7 Haziran 2024 14:57
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Kent Konseyi (EKK) yürütme kurulu tarafından, önümüzdeki günlerde yıkılacak 25 Kasım Stadı’nın yerine çok amaçlı yeşil alan yapılması için, stadın önünde basın açıklaması yapıldı.
Kentin uzun yıllar futbol müsabakalarının yapıldığı 25 Kasım Stadı’nın, tamamlanan ihalenin ardından, yıkımı için geri sayım devam ediyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, konuyla ilgili daha önceki açıklamalarında, söz konusu alanın yeşil alan olarak değerlendirileceğini açıklarken, EKK Yürütme Kurulu da dün stadın önünde toplanarak, sürece kentlilerin de dahil edilmesi çağrısında bulundu. Bölgenin çok amaçlı yeşil alan olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamaya çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş destek verdi.


‘AVM-REZİDANS OLMASINA İZİN VERİLMEDİ’
Basın açıklamasını okuyan EKK dönem başkanı Özer Demir, söz konusu alana daha önce de AVM yapılmak istendiğini hatırlatarak, “Gelişen kentlerimizde stadyumların kent merkezinde kalmasıyla, bu geniş alanlar büyük bir rant alanı olarak görülmüş, birçok kentte statlar yıkılarak ‘birilerinin’ ticari faaliyetlerine hizmet etmiştir. Edirne’de yaşayanlar ise bu alanın AVM – Rezidans olmasına izin vermemişlerdir. Kentimizdeki çevre, kültür, tarih dernekleri, esnaf odaları, ticaret odası, baro, odalar ve sendikaların aralarında olduğu 51 kurum imzalamış, kentin ortak aklı, bu alanın yeşil alan olarak düzenlenmesi fikrinde birleşip, çalışmalar yürütülmüştür” dedi.
‘ALTINDA TARİH YATIYOR’
Partilerin yerel seçim beyannamelerinde, 25 Kasım Stadı’nın yeşil alan olacağı yönünde vaatlerde bulunduğunu kaydeden Demir, “2024 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlere giren tüm siyasi partiler ve bağımsız adaylar bu ortak akla uyarak, seçim beyannamelerinde 25 Kasım Stadı’nın yeşil alan olacağı sözünü vermişlerdir. Bugüne geldiğimizde stadın yıkım ihalesinin yapıldığını, Edirnespor’un maçlarını yapması için Tuncaspor Tesisleri’nin gerekli koşulları sağlayacak hale getirilmek üzere olduğunu yetkililer ifade etmektedir. Tarihi Saraçlar Caddesi’nin bitiminde başlayan, Roma Kalesi’nin Kulesi’nin karşısında, çevresinde tarihi yapıların bulunduğu, diğer taraftan nehirlerimize ve Bülbül Adası’na yakın olan bu alanın, altında da tarih yatmaktadır” diye konuştu.


‘ÇOK AMAÇLI YEŞİL ALAN-KENT PARK OLMALI’
Alanın çok amaçlı yeşil alan olması gerektiğini ve bu sürece kentlilerin de dahil edilmesi gerektiğini dile getiren Demir, “Çağrımızdır; bu alan çok amaçlı yeşil alan – kent park olmalı, kentlilerin nefes aldığı, konserlerin, mitinglerin, festivallerin yapılacağı şekilde düzenlenmelidir. Nasıl ki Selimiye’nin çevresi tarih kenti Edirne’ye yakışır şekilde düzenlendiyse, bu alan için de kentlinin isteklerine ve kentin dokusuna uygun bir proje için yarışma düzenlenmelidir. Bu alanın AVM-Rezidans olmasını engelleyip, yeşil alan olması için emek veren tüm kişi ve kurumlar, yani bu kentin yaşayanları, sahipleri sürece dahil edilmelidir” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ