DOLAR 34,2685 -0.02%
EURO 37,5390 0.07%
ALTIN 2.928,650,04
BIST 8.876,22-0,98%
BITCOIN 2157370-0,42%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

234 okunma

10 bin dönüm tarım alanı kül oldu!

Edirne'de merkeze bağlı Orhaniye köyü yakınlarında otların tutuşmasıyla çıkan ve 3 köyün ortak kullandığı merayı da etkisi altına alan yangında yaklaşık 10 bin dönüm tarım alanı zarar gördü…

ABONE OL
12 Ağustos 2024 17:59
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de merkeze bağlı Orhaniye köyü yakınlarında otların tutuşmasıyla çıkan ve 3 köyün ortak kullandığı merayı da etkisi altına alan yangında yaklaşık 10 bin dönüm tarım alanı zarar gördü.


Yangın, önceki gün saat 13.30 sıralarında merkeze bağlı Orhaniye köyünün merasında çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle otların tutuşmasıyla çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayıldı. Yangına köylüler, traktörlerle müdahale ederken, ihbar üzerine bölgeye Edirne Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait iş makineleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri ile köylülerin traktörlerle yaptığı müdahaleler sonucu alevler, yaklaşık 6 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Bu sırada merada bulunan küçükbaş hayvanlar güvenli bölgelere alındı.


Yangında Orhaniye, Karakasım ve Elçili köylerinin ortak kullandığı 4 bin dönüm mera ile biçilmiş buğday tarlası, ağaçlık ve çalılık alan olmak üzere yaklaşık 10 bin dönem alan zarar gördü. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.


PEKCANLI’DAN ‘SU TANKERİ’ ÖNERİSİ
Meydana gelen yangınla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP eski il başkanı Fevzi Pekcanlı, köylere su tankeri önerisinde bulundu. Pekcanlı, “Edirne’de 4 köyümüz ve civarında çıkan yangın sonucunda 10 bin dönüm arazi zarar görmüş. Eski AFAD Başkanı olan Edirne Valisinden Edirne köylerine bu gibi durumlarda kullanılacak su tankerlerini her köye en az bir tane aldırmasını öneriyorum. Bu tarz yangınlarda zamanında müdahale için bu çok önemli. Bunun için il genel meclisi bütçesine bile gerek yok, Valiliğin emrinde olan ve gümrük kapılarından milyonlarca lira gelir elde ettikleri ‘Edirne Çevre Vakfı’ var” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ