DOLAR 32,2573 -0.01%
EURO 34,7142 -0.01%
ALTIN 2.402,920,12
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2006268-2,43%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

1456 okunma

Ulus ‘yaz’ gibi!

Sınır kenti Edirne'de havaların yazdan kalma günleri andırmasıyla, Bulgar turistler dün Ulus Pazarı'na akın etmeye devam etti… Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Bakanı Barış Atkoşan, "Yabancılar için şu an itibariyle müşteri potansiyelimizin yüzde 50'si diyebiliriz. Geri kalan yüzde 50 de Edirne ve bölge halkıdır” dedi…

ABONE OL
3 Aralık 2023 14:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Sınır kenti Edirne’de havaların yazdan kalma günleri aratmasıyla, Bulgar turistler dün Ulus Pazarı’na akın etmeye devam etti.
Edirne’de yağışlı ve soğuk geçen haftanın ardından dün hava sıcaklıkları artınca, bahardan kalma hava etkisini gösterdi. Sabah saatlerindeki sisin etkisini yitirmesinin ardından açan güneşle birlikte kentte yazdan kalma gün yaşanırken, alışveriş için gelen Bulgar turistler de Ulus Pazarı’na yeniden akın etti. UPEK Başkanı Barış Atkoşan, pazarda müşterilerin yüzde 50’sini yabancıların oluşturduğunu belirtti.


‘SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN YOĞUNLUK OLUŞUYOR’
Bulgaristan’dan Ulus Pazarı’na alışveriş için gelen müşterilerinin sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturduğunu dile getiren UPEK Başkanı Atkoşan; “Aynı şekilde yoğun bir ilgi göstermeye devam ediyorlar. Biz de elimizden geldiğince ürün çeşitliliğimizi artırmış durumdayız. Kış sezonu ürünlerimiz tezgâhlarımıza geldi. Kendi vatandaşlarımız başta olmak üzere Bulgar müşterilerimize en iyi şekilde hizmet etmeye, ürünleri en uygun fiyatla onlarla buluşturmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
‘HAVA ŞARTLARI ALIŞVERİŞ HIZINI CİDDİ ANLAMDA ETKİLİYOR’
Pazar olan yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade eden Atkoşan, “İlgiden son derece memnunuz. Aynı şekilde sürmesini de arzu ediyoruz. Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde gitmesi, yağışların olmaması buradaki alışverişin hızını ciddi anlamda etkiliyor. Kış şartları ağırlaştığı zamanlarda soğuk hava dalgaları genellikle Balkanlar ve Rusya üzerinden geliyor. Bize gelmeden önce Bulgaristan’a geliyor ve çok daha yoğun bir şekilde geliyor. O kar yağışının yoğun olduğu noktalardan ulaşım aksıyor. Bunlar da mevsimsel şartlar ama genel itibariyle şu anda ilgileri devam ediyor” dedi.
“KIŞA YÖNELİK ÜRÜNLERE İLGİLERİ YOĞUN”
Pazarın müşteri kitlesinin yüzde 50’sinin yabancı müşterilerden oluştuğuna da yer veren; “Özellikle eşofman, ayakkabı, ev tekstili alıyor. Bunları yanı sıra tüm ürünlere ilgileri var ama mevsimle birlikte montlar, sweatshirtler, botlar ve kışa yönelik spor ayakkabılarına ilgileri oldukça yoğun. Yabancılar için şu an itibariyle müşteri potansiyelimizin yüzde 50’si diyebiliriz. Geri kalan yüzde 50 de Edirne ve bölge halkıdır. Çok iyi bir ilgileri var ve hiç kesilmeden devam ediyor. Böyle olmasını da arzu ediyoruz” diye konuştu.
‘HAREKETLİLİK YILBAŞINDA DA DEVAM EDECEKTİR’
Pazardaki yoğunluğun, yılbaşında da devam etmesini beklediklerini kaydeden Atkoşan, “Yılbaşına kadar hareketliliğin devam etmesini bekliyoruz. Ama onların noel kutlamaları uzun süreceğinden dolayı 1,5 aylık duraklama dönemine girecektir. Ama okulların, üniversitelerin açılması ile birlikte ciddi anlamda öğrencilerin ve ailelerin de pazara ilgisi oluyor. Onların açığını da bizim yerli müşterilerimiz kapatacaktır” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ