DOLAR 32,2506 -0.03%
EURO 34,6808 -0.12%
ALTIN 2.400,250,01
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2014659-1,49%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

964 okunma

Öztürk Group Ege’ye açıldı

Sanayicilik temelleri 1974 yılında atılan Öztürk Group, İzmir Yem Tesisleri'ni dün hizmete açarken, Yönetim Kurulu Başkanı ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, duyduğu heyecanı, “Çok heyecanlıyız! Merhaba Ege” sözleriyle dile getirdi…

ABONE OL
1 Aralık 2023 15:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Sanayicilik temelleri 1974 yılında atılan Öztürk Group, 1 Aralık Cuma günü (dün) İzmir Yem Tesisleri’ni hizmete açtı. Kurucusu İbrahim Öztürk’ün pazar tezgâhında başlattığı mücadelesi, ikinci neslin ilerici girişimleri ile gelişen teknolojiye ayak uydurması sayesinde bugün Trakya’nın en büyük kurumsal sanayi kuruluşlarından biri haline geldi. Giderek gelişen ve büyüyün Grup, Trakya bölgesindeki yatırım ve tesislerinden sonra şimdi de Ege Bölgesine açılıyor.
Öztürkler Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Firmanın İzmir Tesisleri’nin hizmete açılışından duyduğu heyecanı, “Çok heyecanlıyız! Merhaba Ege” sözleriyle dile getirdi. Öztürk, “50 yıllık sanayicilik tecrübemiz ve yüksek müşteri memnuniyetimiz ile Marmara Bölgesi’nin ardından yeni müşterilere ulaşma heyecanımız ile İzmir üretim tesisimizde 1 Aralık Cuma günü üretime başlıyoruz. Sektörümüze ve değerli üreticilerimizi hayırlı olsun” diye konuştu.


SIFIRDAN DEV TESİSLERE
1996 yılında grubun lokomotif markası ve aynı zamanda Türki-ye’nin önde gelen yem üreticile-rinden biri olan Öztürk Yem’in temelleri atıldı. Yem üretim teknolojisinin son ürün ve hizmet-lerinin kullanıldığı tesis günü-müzde 40 ton/saat, 960 ton/gün kapasiteye ulaştı.
2015 yılında hem AR-GE ça-lışmaları hem de bölge hayvan-cılığına katkı sağlamak amacıyla bölgenin en büyük, en modern besi çiftliklerinden biri olan 3.000 bü-yükbaş hayvan kapasiteli Avrasya Besi Çiftliği kuruldu. 2019 yılında Odrin ile hem yurtiçinde hem yurtdışında hammadde ticareti yapılmaya başlandı. Öztürk Yem bu anlayış ile yem sektöründeki başarısından aldığı sinerji ve hayvancılığın yenilikçi gücüyle sektörün ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda, üreticinin verim ve kazancını arttırabilmek amacıyla yatırımlarını sürdürmeye devam etti.
2021 yılı ile birlikte MAFT (Mısır Arpa Flake Tesisi) markası ile de büyümeye ve gelişmeye devam etti. En teknolojik makinelerle kurulan tesis, sektörün en büyük ve en modern flake ve müsli yem üretim tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor.
Öztürk Group yem üretimi yanı sıra Akaryakıt İstasyonu, tarımsal gübre satışı ile ülkemizin tarım ve hayvancılık sektöründe, yenilikçi ürün ve hizmetlerle, son teknolojiyi kullanarak bilgi ve verimliliği arttırmak misyonunu sürdürüyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ