DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

300 okunma

İstihdama ‘gelecek mutfakta’ katkısı

Edirne'de iş arayan kadın ve gençlere yönelik hayata geçirilen 'Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta' projesi kapsamında mesleki eğitim kursları başladı... Aşçı yardımcılığı eğitimi alan kursiyerlerin yüzde 50'sinin eğitimlerinin sonunda ilgili sektörlerde istihdam edileceği belirtildi...

ABONE OL
20 Şubat 2024 13:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne’de iş arayan kadın ve gençlere yönelik hayata geçirilen ‘Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta’ projesi kapsamında mesleki eğitim kursları başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ‘Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta’ projesi hayata geçirildi. İşsiz kadın ve gençlerin hedef kitlesine alan projede mesleki eğitim kursları Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki proje kapsamına hazırlanan Gastro Akademi Eğitim Mutfağı’nda başladı.

Proje Koordinatörü Elif Yardımcı, kursiyerlerin 12 hafta boyunca MEB onaylı aşçı yardımcılığı eğitimi alacağı kurs sonunda, yüzde 50’sinin ilgili sektörde istihdam edileceğini söyledi. Daha önce Edirne’de benzeri bir profesyonel mutfağın olmadığını ifade eden Yardımcı; “Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Edirne’de bir ilke imza attık. Bu mutfakta, gerçek anlamda profesyonel koşullarda, hijyenden kılık kıyafet yönetmeliğine kadar hassasiyetle yürütülen eğitimler düzenleyeceğiz. Burada ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan genç işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunurken, aynı zamanda üyelerimizin ve sektörün ihtiyacı olan mutfak ve servis elemanlarını da istihdam ederek sektörü besleyeceğiz. Eğitim başvurularımız Şubat sonuna kadar devam ediyor. Geç kalmadan ilgi duyan herkesin başvurusunu bekliyoruz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ