DOLAR 32,2958 0.08%
EURO 34,9549 0.32%
ALTIN 2.395,780,13
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1970357-2,14%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

374 okunma

Börek de lüks oldu!

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB), peş peşe gelen zamlar nedeniyle esnafın talebi üzerine patatesli, peynirli, ıspanaklı ve kıymalı börek ile su böreğinin kilo fiyatını yüzde 30'luk artışla 230 liradan 300 liraya çıkarttı… Giderek yükselen fiyatı yüzünden baklavanın yanına yaklaşamayan vatandaşlar, artan fiyatla birlikte porsiyonu 100 liraya yaklaşan böreğin de artık kendilerini için lüks olduğunu, alırken iki kere düşüneceklerini belirtti…

ABONE OL
19 Şubat 2024 16:58
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB), peş peşe gelen zamlan nedeniyle vatandaşın genellikle sabah kahvaltısının vazgeçilmezlerinden böreğin kilo satış fiyatını yüzde 30’luk artışla 230 liradan 300 liraya çıkarttı.


Edirne’de börekçi esnafı kilosunu 230 liraya sattıkları börekte, artan enerji, işçilik ve un giderleri üzerine bağlı bulundukları Edirne Tatlıcı, Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Odası’na yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen zam talebinde bulundu. Talebi uygun gören oda yönetimi, durumu Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’ne (EDESOB) iletti. Birlik yönetimi de geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısının ardından talebi uygun görerek patatesli, peynirli, ıspanaklı ve kıymalı börek ile su böreğinin kilo fiyatını yüzde 30 artışla 300 lira yaptı.


‘ZAMMIN NEDENİ MALİYETLERİN YÜKSELMESİ’
Edirne Tatlıcı, Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Odası Başkanı Harun Özen, artan enflasyonla birlikte esnafın da giderlerinin arttığını belirtip, “Biliyorsunuz yeni yılla bir-likte asgari ücret arttı. Bunun yanında enerji maliyetleri, mazot ve un da durmadan yükseliyor. Esnaf artan maliyetleri yazılı olarak odamıza bildirdi. Biz de bunları göz önüne alarak birliğe zam talebimizi sunduk. Birlik de makul görüp onayladı. Artışın nedeni tamamen giderlerin yükselmesidir” dedi.
‘BÖREK BİLE LÜKS OLDU’
Öte yandan vatandaşlar da artan fiyatla birlikte porsiyonu 100 liraya yaklaşan böreğin de artık sabah kahvaltısı için lüks olduğunu söyledi. Mücahit Özübek, “Bence çok pahalı, zaten yiyemiyorduk, böreği artık parası olan yiyecek diye düşünüyorum. Börek bile lüks oldu gibi duruyor artık” dedi.
Furkan Gün de, artık börek alırken iki kere düşüneceğini belirtti. Gün, “Bu fiyatlarla böreğin bile hayatımızda lüks olmaya başladığını düşünüyorum. Artık sonumuzu göremiyoruz bu fiyat artışlarının ardından. Maliyetler arttı, geçim sıkıntısı sürüyor. Artık börek yerken iki defa düşüneceğiz bu saatten sonra” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ