DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

377 okunma

Faiz artırımına tepki çığ gibi

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifleri'nin Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığı kredi faizlerinin arttırılmasına tepkiler giderek büyüyor…. Edirne'de oda yöneticileri Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Birlikleri Merkez Birliği'ne yazı yazarak faiz kararından vazgeçilmesini istedi…

ABONE OL
17 Mayıs 2024 17:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifleri’nin Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığı kredi faizlerinin arttırılmasına tepkiler sürüyor. Edirne’de oda yöneticileri Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Birlikleri Merkez Birliği’ne yazı yazarak faiz kararından vazgeçilmesini istedi


Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin ve Genel Sekreter Ergin Arslan tarafından yazılan yazıda esnafın bu faiz yükünün altından kalkamayacağına dikkat çekildi. Şahin ve Arslan imzalı yazıda şunlara yer verildi:
“Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kararıyla Esnaf Kefalet Kredilerinin faiz oranlarında artışa gidildiğini duyurmuştur. Halk Bankası tarafından kullandırılan Esnaf Kefalet kredi faiz oranları, kredi kullanım tarihine göre değişiklik gösterirken hali hazırda kullanılmış mevcut esnaf kredisine de yansıtılmıştır. Esnafımız bu kredileri araçlarını yenilemede, tamir bakım onarım işlerinde kullanmışlardır. Zorunlu olarak borçlanan esnaflarımızın bu yükün altından kalkmaları mümkün değildir.
Alınan kararın gözden geçirilerek mağduriyet oluşturacak bu uygulamaya son verilmesini arz ederiz.”


DEMİRCİLER VE KAYNAKÇILAR DA TEPKİLİ
Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Birol Özbaş ve Genel Sekreter Gizem Büyükpiliç imzası ile gönderilen yazı da ise “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kararıyla Esnaf Kefalet Kredilerinin faiz oranlarında artışa gidildiğini duyurmuştur. Halk Bankası tarafından kullandırılan Esnaf Kefalet kredi faiz oranları, kredi kullanım tarihine göre değişiklik gösterirken hali hazırda kullanılmış mevcut esnaf kredisine de yansıtılmıştır.
Zorunlu olarak borçlanan esnaflarımızın bu yükün altından kalkmaları mümkün değildir. Alınan kararın gözden geçirilerek mağduriyet oluşturacak bu uygulamaya son verilmesini talep ediyoruz” denildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ